Cum să faci gratis detox emoțional primăvara – opinia psihologului

Valeria Vârlan, psiholog și psihoterapeut integrativ dă exemplu de cele mai simple gesturi ce ne ajută să ne ”curățăm” emoțional fără să plătim bani.
  • Publicat:
Cum să faci gratis detox emoțional primăvara – opinia psihologului
Ce este detoxul emoțional și cum se face? foto: Mădălina Drăgoi

Deși avem tendința să adunăm, înmagazinăm cât mai multe obiecte, proprietăți dar și amintiri, senzații nu toate ne sunt de folos pentru restul vieții. Și ideal este ca așa cum facem curățenie în casă, în dulapul cu haine, de exemplu, să ne curățăm și emoțional. Iar această perioadă de primăvără dar și de dinaninte de Sărbătorile Pascale este ideală pentru curățenie.

”Postul (ca și curele de slăbire) ne ajută, între multe altele, să eliminăm straturi de toxine – nu doar biochimice, ci și emoționale. Emoțiile neprocesate ajung să se sedimenteze în corp sub formă de „armuri” de țesut, care în timpul postului sau curei se eliberează. Eliberarea lor ne poate pune în contact cu acele conținuturi reprimate. Este unul dintre motivele pentru care unii oameni experimentează în post stări de furie, iritare, tristețe sau alte emoții aparent fără motiv, rupte de contextul prezent” explică Valeria Vârlan, psiholog și psihoterapeut integrative acreditat european.

Stați cât mai mult în natură pentru o stare de bine garantată

Dacă pe vremea rea avem scuze să stăm mai mult în interior, acum că natura a renăscut este momentul să stăm când mai mult în mijlocul ei. ”Indiferent cât am lucra mental și psiho-emoțional în cabinet, ceea ce ne crește „rădăcini” și, implicit, sentimentul de susținere, de încredere în Viața din noi și de dincolo de noi, este conexiunea cu Natura, cu Soarele și Mama Pământ. Simplul fapt de a ne conecta conștient cu tălpile pe pământ, de a respira în inimă, de a contempla la un copac sau o plantă care se avântă fără frică spre cer, ne ajută să facem un transfer de putere, încredere, cutezanță, robustețe interioară” a mai precizat psihologul.

Mergi zilnic desculță

Te vei simți minunat dacă stai cât mai mult în natură și dacă renunți la încălțăminte, șosete și mergi desculț prin iarbă, nisip, apă, pământ. ”O practică zilnică de conectare cu Mama Pământ și înțelegerea faptului că prin tălpi absorbim energie vitală și informații subtile ce întăresc filonul vital din noi, ne poate întări în fața pandemiei globale de depresii și tulburări de anxietate” a mai completat Valeria Vârlan.

Valeria Virlan, foto arhiva personală
Valeria Vîrlan, foto arhiva personală
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”