Cum să devii o persoană activă dimineața?

Să fii o persoană activă necesită puțină disciplină, așadar iată patru ”reguli” de care să ții cont și cum îți poți schimba stilul de viață.
  • Publicat:
Cum să devii o persoană activă dimineața?
Cum să devii o persoană activă dimineața?

Nu toți ne încadrăm pe lista persoanelor care iubesc diminețile și care reușesc să se trezească cu ușurință, dar pentru un început bun de zi și mult mai activ sunt câteva lucruri pe care le poți schimba. Să fii o persoană activă dimineața necesită puțină disciplină, așadar iată patru ”reguli” de care să ții cont.

Cum să devii o persoană activă dimineața?

Pregătește-ți micul dejun

Cu cinci minute înainte de culcare îți poți pregăti micul dejun pentru ziua ce urmează, iar astfel scapi de stresul că nu ai timp să te bucuri de cea mai importantă masă a zilei și nici nu mai pleci de acasă cu stomacul gol. Poți încerca budinca de chia, de exemplu, pe care o poți lăsa peste noapte la frigider.

Fă-ți antrenamentul de dimineață

Exercițiile fizice de dimineață te pot ajuta să fii mult mai activă pe parcursul zilei. Poți alerga timp de 20 de minute sau poți face un antrenament cu greutăți sau, de ce nu, o sesiune de yoga este și ea binevenită. Pe lângă faptul că vei începe dimineața într-o notă sănătoasă, cu o dispoziție mai bună și mult mai multă energie.

Antrenează-te cu prietenii

Indiferent că ești în sală, în parc, grădină sau chiar acasă, oriunde te poți antrena, iar dacă ți se alătură și un prieten atunci lucrurile vor fi mult mai ușoare și distractive, mai ales că vă puteți încuraja unul pe celălalt.

Nu mai amâna alarma dacă vrei să fii o persoană activă dimineața

Știm, butonul snooze este tentant în fiecre dimineață, dar dacă-ți dorești să devii o persoană matinală va trebui să renunți la acest obicei. Atunci când oprești alarma nu faci altceva decât să amâni momentul în care trebuie să te ridici și să-ți începi activitățile. În schimb, ai putea în tot acest timp să-ți pregătești ceaiul sau cafeaua, să le svurezi, să te relaxezi și eventual să meditezi sau să planifici ce ai de făcut pe ziua respectivă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân