Sugestii pentru un mic dejun sănătos, sub 300 de calorii

Iată câteva sugestii sănătoase pentru micul dejun care să te ajute în procesul de slăbire.
  • Publicat:
Sugestii pentru un mic dejun sănătos, sub 300 de calorii
FOTO: pexels.com / Sugestii pentru un mic dejun sănătos, sub 300 de calorii

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, toată lumea a reţinut asta. Şi nu, cafeaua nu se ia în calcul! Pentru că de cele mai multe ori alegem să optăm pentru variantele sănătoase, mai ales în procesul de slăbire, am pregătit pentru tine câteva sugestii sub 300 de calorii de care să te bucuri la prima oră a dimineţii.

Omletă cu spanac şi parmezan

Într-o tigaie de mici dimensiuni adaugă 200g de spanac tocat şi 1 lingură de ceapă verde tocată şi lasă-le pe foc timp de un minut. Bate două ouă şi adaugă-le peste compoziţia din tigaie. Lasă-le timp de două minute, apoi întoarce-o şi adaugă 2 linguriţe de parmezan ras. Lasă-le pe foc încă 15-30 de secunde. Se serveşte cu o felie de pâine integrală şi 50g de struguri.

Ouă ochiuri cu fasole roşie

Într-o tigaie de dimensiuni medii se pun la gătit două ouă. Se amestecă 100g de fasole roşie cu 55g de salsa. Se adaugă ouăle peste compoziţia de fasole şi salsa şi se pun două linguriţe de cheddar ras.

Toast cu scorţişoară şi ricotta

Amestecă 1 ou, 1 linguriţă de miere şi 1/2 linguriţă de scorţişoară. Compoziţia se adaugă peste două felii de pâine integrală, care se pun mai apoi într-o tigaie de mici dimensiuni şi se prepară pe ambele părţi timp de 1 minut. Se servesc alături de brânză ricotta.

Smoothie cu zmeură şi banane

Combină o jumătate de banană, 65g de zmeură, 125g de iaurt grecesc şi 200ml de lapte într-un blender, până se formează o pastă. Se consumă alături de 1 felie de pâine integrală şi 2 linguriţe de unt de arahide

Parfait cu fructe tropicale

Pentru acest mic dejun ai nevoie de o jumătate de grapefruit, o jumătate de portocală, o jumătate de kiwi şi 55g de ananas. Se pun toate ingredientele într-un bol şi se adaugă 2 linguri de iaurt şi 1 lingură de fulgi de ovăz. Deasupra se presară 2 linguriţe de fulgi de cocos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”