6 trucuri pentru a deveni matinal

Trezitul dimineaţa pentru a duce copilul la şcoală sau pentru a fi prezent la un job matinal nu este pentru toată lumea. Citeşte dacă nu eşti o persoană matinală.
  • Publicat:
6 trucuri pentru a deveni matinal

De câte ori nu te-ai trezit cu părul vâlvoi exact la ora la care copilul trebuia să fie atent, în bancă, la şcoală? De câte ori n-ai ajuns ultimul la birou şi şeful ţi-a pus în vedere să nu se mai repete? Dacă găseşti aproape imposibilă trezirea la ore matinale, află că nu eşti deloc singura persoană. Deşi mulţi oameni sunt de acord adesea cu faptul că niciodată nu vor putea fi persoane matinale, uneori este nevoie doar de câteva trucuri simple pentru a reuşi să atingi acest ţel. Sau, cine ştie, poate se va da o lege care va impune să mergem la birou la ora 10 şi, tot la aceeaşi oră, cei mici să înceapă şcoala la ora 10! Până atunci citeşte câteva trucuri simple care te-ar putea ajuta să te ridici mult mai uşor din pat, dimineaţa, având o stare bună!


Menţine o rutină de noapte

Încearcă să citeşti ceva, să prepari o mască de faţă care te face să te simţi minunat sau să bei un ceai calmant, decofeinizat. Ideal ar fi să reuşeşti să eviţi toate ecranele timp de o oră înainte de a încerca să adormi, dar dacă rutina ta de noapte include vizionarea unui episod din serialul tău preferat înainte de a merge la culcare, atunci poţi menţine acest obicei atâta vreme cât funcţionează. Făcând acelaşi lucru în fiecare noapte (ceva ce te relaxează sau te face fericit), vei ajuta să semnalezi corpului că este timpul să dormi.

Odihnă, odihnă şi iar odihnă!

Da, pare evident, dar este primul pas. Aşa cum ne luăm un timp special pentru a pregăti mese sănătoase, trebuie să ne facem timp şi pentru somn – poate ar fi bine să îi acordăm prioritate, dat fiind faptului că procesele la care corpul lucrează în timpul somnului, cum ar fi consolidarea memoriei, sunt cruciale funcţionării optime.

Pregăteşte-ţi dimineaţa, cu o noapte înainte

Vrei să-ţi faci cât mai simple dimineţile? Păstrează lucrurile pe care le foloseşti în fiecare dimineaţă în acelaşi loc. Prepară un mic dejun sănătos încă din noaptea anterioară, astfel încât să fie nevoie doar să îl încălzeşti atunci când te trezeşti. Gândeşte-ţi ţinuta de a doua zi încă de seara şi ai grijă ca toate utilităţile să fie deja pregătite pentru diminaţă. Este mult mai uşor să funcţionezi eficient atunci când poţi să te simţi într-o oarecare măsură pe pilotul automat.

Menţine ritualurile de diminaţă

Acest lucru ar putea fi diferit pentru toată lumea, dar este important să ai ceva ce îţi place să faci în fiecare dimineaţă, chiar şi pentru zece minute; ceva ce te face să te simţiţi calm şi centrat. Poate că bei cu uşurinţă cafeaua în timp ce priveşti pe fereastră sau practici câteva minute de sport şi întinderi musculare, care te fac să te simţi mai puternic şi lipsit de stres. Meditaţia dimineaţa este extrem de eficientă pentru o zi echilibrată şi productivă.

Încearcă să faci sport dimineaţa

Gândul la sport dimineaţa ar putea părea imposibil în momentul de faţă, dacă deja te chinui să te târăşti de sub pătură şi să te dai jos din pat. Cu toate acestea, dacă reuşeşti să profiţi de trucurile anterioare, cel mai probabil vei reuşi în cele din urmă să te ridici cu uşurinţă din pat dimineaţa şi chiar să ai parte de o rutină uşoară de exerciţii fizice. Încearcă să mănânci mai sănătos pe tot parcursul zilei, pentru a te simţi mai energizat. Endorfinele  te vor ajuta să fii într-o dispoziţie excelentă care acum pare imposibil de realizat înainte de prânz.

Planifică activităţi plăcute zilnic!

Planifică ceva care să te entuziasmeze şi să te ajute să te ridici mai uşor din pat, în fiecare zi a săptămânii; nu aştepta până vineri să te simţi entuziasmat de sosirea weekend-ului. De-a lungul săptămânii, fă-ţi timp pentru mese cu prietenii, piese de teatru, seri de dans sau chiar hobby-uri pe care ai dori să le încerci de mult timp. Fă-ţi timp pentru o carte pe abia aştepţi să o descoperi şi ai să observi că transformarea într-o persoană matinală devine din ce în ce mai uşoară atunci când fiecare zi are o activitate interesantă care te aşteaptă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”