Contradicții ale femeii moderne

  • Publicat:
Contradicții ale femeii moderne
Sursa foto: shutterstock

Femeia modernă a reușit să își impună prezența în spațiul public la un timp după ce, în întreg occidentul european, modernitatea se instalase deja confortabil.

Iar această schimbare a fost declanșată de acele femei ale căror personalitate le făcea să se simtă îngrădite, nu la doar la propriu, dar și mental.

Ele au rupt barierele acelei mentalități rigide, reconsiderând locul femeii într-o lume a bărbaților.

Femeia modernă vrea să fie puternică, dar și iubită

Astăzi, femeia modernă parcă a obosit. Vrea să fie puternică, pledând pentru egalitatea bărbatului pe care, dacă ar putea, l-ar lasă un pas în spate… Dar, în același timp, vrea să fie iubita, complimentată, ocrotită de un braț puternic și tandru.

Femeia modernă vrea și angajament, dar și independență

Vrea să fie într-o relație și să îți întemeieze o familie, vrea să iubească și să fie iubita… Dar parcă vrea să fie și singură, independentă, să facă tot ce îi trece prin cap, precum o amazoană care nu are nevoie de un bărbat pentru a se simți împlinită sau completă.

Femeia modernă vrea să fie și independentă financiar, dar să primească și tot ce i se cuvine material din partea unui bărbat

Vrea să fie își gestioneze singură finanțele… Dar așteaptă în același timp ca bărbatul de lângă ea să îi plătească ieșirile în oraș pentru că, nu-i așa, asta fac bărbații adevărați, nu permit unei femei să scoată un cent din portmoneu pentru a plăti o masă.

Femeia modernă vrea caiera, dar și familie

Și nu în ultimul rând, vrea să aibă o carieră în plină ascensiune căreia să i se dedice total… Dar și o familie căreia să îi ofere timp, iubire, hrană emoțională, sacrificiu…

Citește și: 8 lucruri pe care femeia puternică le face, dar nu vorbește niciodată despre ele!

Cam în antiteză totul, nu?

De aceea, multe dintre femeile pe care le cunosc se simt confuze atunci cînd încearcă să definească ce înseamnă să fii femeie. Și nu e de mirare, avînd în vedere toate mesajele contradictorii pe care le primesc direct sau indirect încă dinainte că apartenența lor la un gen să fie conștientizată.

Prejudecățile, valorile modelate cultural și religios, stereotipurile, etichetele verbale, revistele glossy ne spun cum suntem sau cum ar trebui să fim noi, femeile.

Citește și: Totul despre femeia puternică: trăsături care te sabotează la început de relație sau când ești curtată

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân