Cel mai potrivit moment pentru a spune “Te iubesc!” şi motivele din spatele acestor 2 cuvinte magice

Cu siguranţă, “Te iubesc”-ul este una dintre cele mai aşteptate fraze pe care ne dorim să o auzim din partea iubitului. Iar aceste cuvinte sunt la mare preţ în vremurile actuale, mai ales că trăim într-o fugă permanentă, relaţii eşuate, aventuri care nu implică sentimente şi stres la foc continuu la locul de muncă. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă au găsit în rândul oamenilor circa 2,000 de amorezi care au fost dispuşi să declare anumite lucruri ce ţin de intimitatea lor. Mai exact, participanţii au avut de răspuns la 2 întrebări simple: când le este cel mai uşor să spună Te iubesc şi ce îi împing să rostească aceste două cuvinte, care gâdilă atât de plăcut auzul.
Cel mai potrivit moment pentru a spune “Te iubesc!” şi motivele din spatele acestor 2 cuvinte magice

Cu siguranţă, “Te iubesc”-ul este una dintre cele mai aşteptate fraze pe care ne dorim să o auzim din partea iubitului. Iar aceste cuvinte sunt la mare preţ în vremurile actuale, mai ales că trăim într-o fugă permanentă, relaţii eşuate, aventuri care nu implică sentimente şi stres la foc continuu la locul de muncă.


Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă au găsit în rândul oamenilor circa 2.000 de amorezi care au fost dispuşi să declare anumite lucruri ce ţin de intimitatea lor. Mai exact, participanţii au avut de răspuns la două întrebări simple: când le este cel mai uşor să spună „Te iubesc” şi ce îi împinge să rostească aceste două cuvinte, care gâdilă atât de plăcut auzul.

În urma răspunsurilor primite, s-a constatat că momentul în care cuplurile se apropie cel mai mult, atât fizic, cât şi din punct de vedere al comunicării, este în ziua de sâmbătă, mai precis noaptea, în jurul orei 10.

La o adică, este chiar logic, nici nu era nevoie de un studiu care să ne spună că în sâmbăta liberă, când scăpăm de povara job-ului şi a presiunii deadline-urilor, ne îndreptăm atenţia către persoana iubită.


Un lucru interesant scos la iveală totuşi de această cercetare este faptul că 4 din 10 persoane nu mai spun la fel de des „Te iubesc” ca la începutul relaţiei, iar una din 10 persoane nu au spus deloc „Te iubesc” în relaţie, pe motiv că jumătatea le cunoaşte deja sentimentele şi nu au nevoie de cuvinte pentru a exprima acest sentiment de iubire.

Ca o concluzie, studiul a surprins ideea că pentru majoritatea subiecţilor, nu aceste două cuvinte sunt primordiale, ci mai degrabă faptele celui drag. O cină pregătită cu dragoste şi atenţie, un buchet de flori şi o cutie de bomboane de ciocolată sau un cadou simbolic fac mai mult decât o mie de cuvinte.

În ceea ce priveşte motivele care îi împing pe oameni să rostească mult-aşteptatul „Te iubesc”, observaţiile în urma studiului includ: dorinţa de implicare în relaţia respectivă, nevoia partenerilor de a-şi exprima în cuvinte sentimentele de dragoste, pentru a-i mulţumi partenerului pentru atenţie, ca semn de recunoştinţă că au făcut anumite activităţi casnice etc.

Trist este însă că pentru mai mult de o treime din cuplurile intervievate, „Te iubesc”-ul este o rutină, cam la fel ca gătitul micului-dejun.

Astfel, „Te iubesc”-ul este rostit de 35% dintre subiecţi când pleacă la serviciu şi de 32% dintre cei care preferă să încheie o conversaţie telefonică în acest fel.

Cercetătorii au întocmit şi o listă cu cele mai frecvente motive pentru care ne spunem „Te iubesc” şi momentul când este rostit:
 

 • înainte de a merge la culcare
 • ca răspuns la „Te iubesc”-ul partenerului
 • după o îmbrăţişare romantică
 • atunci când suntem optimişti
 • după o partidă de sex
 • de ziua de naştere
 • atunci când cel drag a fost extrem de atent
 • când am avut o zi bună
 • când conştientizăm cât de bine arată iubita/iubitul
 • după o porţie de râs
 • după o masă delicioasă
 • când primim un cadou surpriză
 • înainte de a face dragoste
 • când unul dintre parteneri este suprasolicitat la locul de muncă
 • după un compromis
 • din mândrie
Recomandări:
De ce NU spui NU?
De ce NU spui NU?
Singurătatea: ce ascunde?
Singurătatea: ce ascunde?