Fructele care încetinesc pierderea masei osoase

Un studiu publicat în Advanced in Nutrition sugerează că prunele uscate sunt fructele care încetinesc pierderea masei osoase.
  • Publicat:
Fructele care încetinesc pierderea masei osoase
Foto: shutterstock

Pierderea masei osoase face parte din procesul de îmbătrânire, motiv pentru care se recomandă ca pentru întârzierea acestui proces să se consume alimente și băuturi bogate în calciu. Un studiu publicat în Advanced in Nutrition sugerează că prunele uscate sunt fructele care încetinesc pierderea masei osoase.

Studiul a fost realizat în special pe femeile aflate la postmenopauză care au o rată crescută de pierdere a masei osoase. Cercetătorii au descoperit că dacă se consumă 10 prune uscate zilnic semnele pierderii masei osoase scad, iar asta în șase luni. În tot acest timp, specialiștii au observat o scădere o reducere a scăderii densității minerale osoase totale comparativ cu femeile care nu au consumat aceste fructe uscate.

Un posibil motiv ar putea ține de faptul că prunele uscate produc beneficii benefice în microbiomul tractului instestinal, care duce la o scădere a inflamațiilor din organism. Astfel, se reduce stresul oxidativ care afectează densitatea osoasă.

Fructele care încetinesc pierderea masei osoase și beneficiile lor

Prunele uscate vin la pachet cu numeroase avantaje. Deși nu sunt recomandate în procesul de slăbire din cauza densității calorice, un studiu din 2014 prezentat la Congresul European al Obezității, vorbește despre efectele consumului de prune uscate pe o perioadă de 12 săptămâni în cazul particianților supraponderali sau obezi. Cercetătorii au notat că scăderea în greutate era un real succes, dar în cazul unor cantități foarte mici.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân