Care este „vârsta de aur” a unei femei?

  • Publicat:
Care este „vârsta de aur” a unei femei?

Se spune că există o „vârstă de aur la femei și că această vârstă ar fi sinonimă cu dezvoltarea și încrederea în sine. Și deși multe femei visează ca numărul anilor să se oprească la 20, ei bine, pragul vârstei de 30 este cel considerat „de aur. Atunci femeile se simt cel mai bine în pielea lor, se alimentează sănătos, fac mișcare în mod regulat, de preocupă de sine, au relații stabile și profesii ce merg pe o pantă ascendentă.

Vârsta de aur a unei femei este 34 de ani, relevă un sondaj

Potrivit unei echipe de cercetători britanici, anul 34 este cel mai bun din viaţa unei femei. Cum s-a concluzionat acest aspect? Ei bine, printr-un studiu la care au participat 1230 de femei.

În cadrul acestuia, 40% dintre participante au afirmat că se privesc goale în oglindă, 25% că o fac odată/săptămână, iar 16% că nu o fac niciodată.

În privinţa părţii corpului de care sunt cel mai mândre, 30% au indicat pieptul, 22%, picioarele, şi 19%, umerii. În schimb, femeile nu îşi iubesc deloc burtă, 57% dintre ele detestând-o.

Citește și: Cum se schimbă corpul femeii pe măsură ce înaintează în vârstă

Totuși, conceptul de “vârstă de aur” la femei nu are o definiție general valabilă, deoarece percepțiile despre vârstă și etapele vieții variază considerabil în funcție de contextul cultural, social și individual. Iată câteva aspecte despre acest lucru!

Maturitatea și încrederea

Pentru multe femei, „vârstă de aur” poate fi marcată de perioada în care se simt cel mai bine în propria piele, adesea atinsă de maturitate, cum ar fi 40-50 de ani. Această vârstă, desigur, vine și cu o înțelegere mai profundă a propriului sine, cu stabilitate financiară și emoțională și cu o mai mare recunoștință pentru viață.

Independența și realizările

Altă interpretare ar putea reprezenta perioada în care o femeie atinge independența maximă și își realizează obiectivele personale și profesională, iar aici vârsta poate diferi de la o femeie la alta.

Fertilitatea și maternitatea

Din punct de vedere biologic, „vârstă de aur” pentru conceperea unui copil și maternitate este cel mai adesea considerată la 20 și până la 30 de ani, datorită riscurilor reduse de complicații atât pentru mama, cât și pentru făt.

Descoperirea de sine și spiritualitatea

Unele femei consideră că „vârstă de aur” vine mai târziu în viață, când femeile explorează mai prodund aspecte de ține de sensul vieții, de auto-descoperire, de credință.

Citește și: 5 motive pentru care femeile pot arăta mult mai bine la 30 decât o fac la 20 de ani

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân