Cum se schimbă corpul femeii pe măsură ce înaintează în vârstă

  • Publicat:
Cum se schimbă corpul femeii pe măsură ce înaintează în vârstă
Sursa foto: shutterstock

Știi că odată cu trecerea anilor vor apărea probabil și ridurile și părul alb. Te-ai întrebat, însă, ce este considerat normal în procesul de îmbătrânire? Iată la ce schimbări să te aștepți pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Forma corpului tău se poate schimba

Potrivit specialiștilor, acest lucru este foarte frecvent încât o scădere a estrogenului poate determina corpul femeii să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului. Cu toate că poate fi neplăcut, schimbarea este una normală.

Părul și sprâncenele se pot subția

Din nou, este vorba de hormoni. Chiar dacă folosești produse menite să te ajute, să știi că procesul este unul absolut firesc.

De asemenea, firele albe pot apărea și ele.

Pielea poate suferi modificări

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea ta se subțiază și devine mai puțin elastică și mai fragilă, iar țesutul gras aflat chiar sub piele scade. S-ar putea să observi că te învinețești mai ușor.

De asemenea, pot apărea și primele riduri.

Citește și: Legătura dintre schimbările hormonale și sănătatea pielii tale

Sânii se vor… lăsa

E normal ca sânii să nu mai stea la fel de fermi ca la 20 de ani. Dacă simți, însă, că acest lucru te deranjează, alege sutienele cu push-up.

Pot apărea și petele pigmentare

Acest lucru este mai întâlnit decât ne putem aștepta, și asta deoarece majoritatea dintre noi ne expunem la lumina UV fără a ne proteja. Astfel, celulele sunt afectate și apar petele pigmentare.

Libidoul poate fi afectat

Te poți confrunta cu uscăciune vaginală sau cu un libido mai scăzut. Nu este nimic rușinos, trebuie doar luat ca atare.

Poate fi mai greu să slăbești odată cu trecerea timpului

Dacă ai câteva kilograme care îți dau bătăi de cap, ei bine, află că procesul de slăbire va fi mai dicil odată cu înaintarea în vârstă. Din nou, este vorba de hormoni și despre modul în care aceștia îți afectează organismul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân