Care este secretul femeilor care par că le pot face pe toate

  • Publicat:
Care este secretul femeilor care par că le pot face pe toate
Sursa foto: profimedia

Viață de familie, carieră, casă – există femei care nu au nicio problemă în a jongla cu toate acestea simultan. Femei veșnic neobosite, femei care par că le pot face pe toate. Cum reușesc, însă?

Cred că și tu cunoști cel puțin o femeie (dacă nu ești chiar tu) care aparent are întreaga viață așezată. Mereu încrezătoare, mereu cu zâmbetul pe buze, mereu fără greșeală.

Secretul femeilor „neobosite”

Nu, nu există femei neobosite sau femei perfecte. Let’s start there. Fiecare femeie are zile mai puțin bune, zile în care nu îi ies toate. Trebuie să recunoaștem: putem arăta că scoase din cutie într-o zi, și într-o alta să nu avem energie pentru nimic. Și este normal să fie așa.

„Secretul” constă doar în fapul că aceste femei au învățat următoarele:

Să își comunice nevoile

Femeile aparent perfecte sunt femeile care au învățat să își comunice eficient nevoile. Să ceară ajutor. Partenerului, familiei, colegilor la serviciu, șamd.

fii independentă și autonomă este de dorit și totodată de admirat. Acest lucru însă, nu intră în conflict cu nevoia de a fi ajutată din când în când. Așa nu ezită o faci atunci când ai nevoie. Nu ai nimic de demonstrat făcând totul singură și nici renunțând la ceea ce nu poți face doar tu.

Să își seteze limite sănătoase

Femeile aparent perfecte au timp de sine. Explicația? Pentru că au învățat să traseze limite sănătoase. Nu își mai consumă energia pe lucruri care nu le ajută la nimic. Știu să spună „Nu”. Ferm, elegant, cu zâmbetul pe buze.

Setarea limitelor le ajută pe aceste femei mențină și navigheze în relații, dar le oferă și siguranță și control asupra vieții. De exemplu, o femeie cu limite personale sănătoase își va comunica nevoile și dorințele, își va exprima opiniile și nu va face compromisuri în ceea ce privește valorile sale.

Citește și: Cum îți dai seama că ți se încalcă limitele?

Să aibă grijă de ele

Da, femeile aparent perfecte au grijă de ele! Își acordă momente de liniște, zile de recuperare și deconectare de la stresul cotidian. Merg la sală, la cosmetică sau ies în oraș cu prietenele. Nu se împovărează cu mai mult decât pot duce. Sănătatea mintală și cea fizică este prioritate pentru aceste femei. Așa cum ar trebuie să fie și pentru tine, *dacă nu te regăsești în rândurile de mai sus. 😉

Citește și: Ai grijă de tine! Lasă să mai trăiască și sufletul tău!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân