Avantajele și dezavantajele pe care singurătatea le aduce cu sine

  • Publicat:
Avantajele și dezavantajele pe care singurătatea le aduce cu sine
Sursa foto: profimedia

Una dintre schimbările sociale majore ale ultimei jumătate de secol este numărul tot mai mare al femeilor singure. Iată câteva dintre plusurile și minusurile acestei statistici copleșitoare.

Principalele avantaje atunci când nu te afli într-o relație

Persoanele single socializează mai mult

Atunci când timpul îți aparține în totalitate, este alegerea ta cum ți-l petreci. Poți fi spontană, poți ieși cu cine vrei, atunci când vrei, totul ține de tine. Mai mult, te poți dedica acelor pasiuni pe care într-un cuplu nu le-ai fi putut gestiona fără acordul iubitului: dans, pictură, yoga, șamd.

Înveți să te cunoști mai bine

Atunci când ești singură și te dedici diferitelor hobby-uri, ai ocazia să îți extinzi orizonturile și să te cunoști și pe tine, implicit. Poți descoperi ce anume te relaxează, ce te provoacă sau te stimulează, etc.

Ai mai mult timp de investit în carieră

Dacă îți doreșți o ascensiune profesională, orele suplimentare la birou sau task-urile în plus nu vor mai fi o problemă pentru tine. Din contră, sunt o ocazie excelentă pentru a-ți testa potențialul și pentru a ști ce îți dorești de la viață.

Ești independentă și autonomă

Atunci când est singură, înveți să îți gestionezi nu doar emoțiile, dar și finanțele. Devii mai responsabilă cu propriile cheltuieli, planifici mai atent totul, iar emoțional, înveți să fii mai echilibrată cu tine însăți. Mai mult, așteptările de la propria persoană, dar și de la un viitor partener e cuplu, pot fi acum mai realiste.

Citește și: Ești single? De ce trebuie să te feliciți?

Principalele dezavantaje atunci când nu te afli într-o relație

Trebuie să te descurci singură cu toate problemele care apar prin casă

Dacă ai ceva de reparat sau schimbat prin casă, ei bine, va trebui să te descurci. La fel ca și-n cazul facturilor, gătitului, curățeniei, șamd…

Îți lipsește o vorbă bună

Da, atunci când ești singură, îți poate lipsi o vorbă bună, un mesaj de încurajare, un moment de tandrețe sau timpul petrecut în compania celui ce te iubește. Sentimentul acela de siguranță. Siguranță că ai pe cineva în viața ta, ești parte din viața cuiva.

Casa este mereu goală

După ce îți pleacă prietenii, vei rămâne tu cu tine. Într-o liniște care, de cele mai multe ori, te va apăsa. Acest moment poate fi neplăcut, mai cu seama dacă nu ești obișnuită cu singurătatea a la long.

Mergi singură la evenimente

Atunci când eșți single, mergi neînsoțită la nunți, botezuri, cununii. Și uneori poate fi frustrant să îi vezi pe toți ceilalți în cuplu, stând zâmbitori la poze sau dansând în doi.

Citește și: Femeile sunt mai fericite decât bărbații când sunt singure (STUDIU)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân