5 tipuri de oameni de care să te ferești in 2023

  • Publicat:
5 tipuri de oameni de care să te ferești in 2023
Sursa foto: shutterstock

O inimă deschisă și iubitoare este cel mai puternic scut împotriva negativității de orice soi. Dar asta nu înseamnă însă să accepți în cercul tău intim pe oricine. Chiar dacă le poți arăta compansiune și înțelegere, anumiți oameni merită ținuți la distanță. În caz contrar, îți vor amărâ viața! 

5 tipuri de oameni toxici de care să fugi în 2023

Este realmente imposibil să avem o viață lipsită complet de oameni toxici. Uneori se poate întâmpla ca-n propria familie să avem astfel de oameni. Ce facem în cazul acesta? Ei bine, trasăm limite clare și ne înconjurăm de cei care ne bucură sufletul și cu care rezonăm.

Astăzi vom vorbi în cele ce urmează despre 5 tipuri de oameni de care, în următorul an, ai face bine să te ferești, dacă vrei să îți meargă bine. 

Citește și: 8 obiceiuri inconștiente prin care riști să atragi oameni toxici în viața ta fără să-ți dai seama

Așadar, ferește-te de:

Oameni negativi

Oameni pesimiști întâlnim la totul pasul. Important e să ne diferențiem de ei, să îi ținem cât cu putință la distanță. Și nu trebuie să te simți acum vinovată dacă nu îți găsești timp să le mai asculți pledoariile încărcate de negativitate și că alegi să te depărtezi și să îi lași în urmă. Se numește respect de sine! 

Oamenii agitați

Cunoști persoanele acelea într-o continuă fugă, mereu grăbite, care vorbesc cu o frecvență ridicată, care gesticulează excesiv, șamd? Ei bine, persoanele de genul asta nu au niciodată o influență bună. În timp, te vor obosi, te vor încărca, iar tu te vei simți extenuată după fiecare întâlnire sau discuție cu ele. Și nu e sănătos.

Oamenii care nu te valorizează

Oamenii care nu te ridică sunt printre cei mai toxici. Cei care prin pesimismul lor, prin invidie, egoism sau frustrare, nu fac altceva decât să îți bage în cap idei eronate despre sine, să îți spele creierul astfel determinându-te să involuezi, să crezi mai puțin despre tine. Ei bine, acești oameni trebuie să dispară din viața ta în anul ce va veni. Ține aproape doar oameni care te încurajează, te sprijină, te ridică, care speră alături de tine și se bucură pentru fiecare reușită de-a ta.

Citește și: Cei mai malefici bărbați ai zodiacului: de ei trebuie să te ferești, îți pot face viața un real coșmar!

Oamenii care te încarcă energetic negativ

Așa-numiții „vampiri energetici”, cei care îți sug energia și te încarcă cu doze negative. Acești oameni sunt extrem de periculoși, îndeosebi dacă ești o persoană empatică, un bun ascultător și la apel! Nu e cazul să preiei toată toxicitatea celorlalți asupra ta doar pentru a-i face pe ceilalți să se simtă bine. Ei se vor descărca, se vor elibera, tu vei cădea într-o zi.

Oamenii manipulatori

Oamenii care au darul manipulării te vor convinge să renunți la planurile tale și să lucrezi pentru planurile lor. Te vor folosi atât timp cât vor avea nevoie și apoi te vor „arunca” fără nicio părere de rău. Asigură-te de mai multe ori înainte de a avea de-a face cu oamenii manipulatori și nu te lăsa influențată. Persoanele care manipulează sau încearcă să manipuleze sfârșesc rău. Întotdeauna. Sfârșesc singuri. Îndepărtează chiar și rudele, prietenii sau propria familie.

Surse: Simpli Learn,The Guardian, Her Way

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân