Cel mai bun moment al zilei pentru a duce la bun sfârșit toate activitățile de zi cu zi

Decscoperă care este cel mai bun moment al zilei pentru a trimite e-mailuri, a face o prezentare pentru job, a programa o întâlnire sau pur și simplu, a petrece timp alături de cei dragi.
  • Publicat:
Cel mai bun moment al zilei pentru a duce la bun sfârșit toate activitățile de zi cu zi
Cel mai bun moment al zilei pentru a duce la bun sfârșit toate activitățile de zi cu zi sursa foto: shutterstock

Există cel mai bun moment al zilei pentru a face aproape orice. Cheia este să planifici în jurul ritmului circadian unic. Aceste trucuri funcționează pentru aproape toată lumea.

În timpul unui ciclu zilnic de 24 de ore, creierul tău este adaptat să facă unele lucruri mai bine decât altele, în funcție de momentul zilei. Specialiștii sunt de părere că momentul perfect pentru a relaționa cu partenerul tău este chiar atunci când te trezești. Nivelurile de oxitocină, cunoscute și sub numele de „hormonul iubirii”, cresc atunci când te trezești. Și de aceea ora 7-9, în plină dimineață, este cel mai bun moment pentru a avea parte de momente tandre alături de partener.

Iată o scurtă listă cu cele mai bune momente pentru a face anumite activități pe baza ceasului tău corporal și a creșterii și scăderii naturale a diferiților hormoni, precum și modalități specifice de a profita de acest lucru:

7:00 – 9:00 – Momentul ideal pentru puțină iubire și mișcare

A începe ziua cu o doză de endorfine îți va stimula starea de spirit și concentrarea. Mișcarea reduce, totodată, distragerea atenției și te va face să trăiești momentul.

În plus, diminețile sunt ideale pentru a-ți exprima dragostea față de partenerul tău, așa că nu ezita să faci dragoste alături de el sau pur și simplu să îți exprimi iubirea prin săruturi și îmbrățișări.

9:00-11:00 – Cel mai bun moment pentru creativitate și luarea de decizii importante

Pe măsură ce ziua trece, se instalează oboseala și este momentul în care începem să alegem opțiuni ușoare în locul celor inteligente. Înfruntă-ți cele mai dificile alegeri dimineața și, dacă la ora 18:00 apare o dilemă, cere ajutorul pentru a obține o a doua opinie.

11:00-14:00 – Cel mai bun moment pentru sarcini dificile

  • Citește și răspunde la e-mailuri
  • Focusează-te de sarcinile jobului tău
  • Discută o problemă personală și dificilă cu partenerul tău

Creativitatea atinge niveluri maxime atunci când concentrarea este scăzută. Dacă speri la un moment de sclipire, notează-ți ideile la începutul după-amiezii, când cortizolul, temperatura corpului și vigilența scad.

14:00-15:00 – Cel mai bun moment pentru a face o pauză

  • Meditează sau roagă-te
  • Citește din plăcere, fie că este o carte, un site web, o revistă sau un ziar.
  • Mergi la plimbare

Alege din lucrurile care te fac fericit și pune-le în practică în acest interval orar destinat momentelor de pauză și de recreere. Creierul tău și întregul corp au nevoie de astfel de momente pentru a face față situațiilor dificile de zi cu zi  și pentru a nu ajunge la epuizare.

15:00-18:00 – Cel mai bun moment pentru o colaborare ușoară

  • Participă la o întâlnire la serviciu
  • Exersează și aprofundează din skill-urile deja existente

Specialiștii au demonstrat în nenumărate rânduri că oamenii sunt mai fericiți spre sfârșitul zilei și al săptămânii.

18:00-20:00 – Cel mai bun moment pentru sarcini personale

  • Curăță casa
  • Bucură-te de timp de calitate alături de familie
  • Gatește cina

În acest interval orar este important să petreci timp de calitate, singur sau alături de familie, prin ducerea la bun sfârșit a activităților esențiale, cum ar fi curățenia sau gătitul, dar și prin satisfacerea propriilor nevoi precum îngrijirea personală. Petrece timp de calitate, în primul rând cu tine și mai apoi, alături de cei dragi.

20:00-22:00 – Cel mai bun moment pentru relaxare

  • Urmărește un film sau o emisiune TV
  • Tricotează sau croșetează
  • Citește o carte

Ora 22:00 este cel mai bun moment pentru somn. Încearcă să incluzi în rutina ta somnul la ora 22:00 pentru a avea parte de o odihnă corectă.

Surse: mysunny1015.com, self.com, bakadesuyo.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân