3 prejudecăți învechite despre femei care ar trebui să dispară odată pentru totdeauna!

  • Publicat:
3 prejudecăți învechite despre femei care ar trebui să dispară odată pentru totdeauna!
Sursa foto: pexels

E fapt confirmat, femeile au fost văzute de-a lungul vremii ca soții dependente, mame neajutorate, iar locul acestora s-a vrut a fi în casă. Nu e de mirare că și astăzi întâlnim acest soi de prejudecăți învechite. 

Cele 3 preconcepții ale bărbaților cu privire la femei care persistă și-n ziua de azi

În Occident femeile sunt aparent egale bărbaților. Pot circula nestingherite, conduc autoturismul propriu, au funcții de conducere, sunt capabile și ambițioase. Dar care sunt cele mai eronate prejudecăți depre femei, care există și astăzi? Cel puțin, în România. Și care ar trebui să dispară definitiv?

Citește și: 6 lucruri pe care femeia modernă nu trebuie să le uite vreodată

Femeia trebuie să fie supusă în mod natural bărbatului

Una dintre cele mai învechite prejudecăți masculine în raport cu femeia este cea a inferiorității ei față de bărbat. Astăzi nu se mai aplică. Femeia modernă se descurcă perfect și fără un bărbat lângă ea. A învățat să fie independentă, și-a căpătat forța și azi, se lasă cucerită doar de un singur bărbat, de omul care își merită locul lângă ea. Pentru că dincolo de emoții, femeia are nevoie de un bărbat. Însă nu pentru dependență, ci pentru parteneriat. Căci să construiești în doi, e atât de frumos. Să împarți totul la doi, și mai frumos!

Tot ce face un bărbat nu poate face niciodată o femeie

Ei bine, complet eronat. Mulți bărbați cred cu tărie că o doamnă nu ar trebui să fumeze niciodată în public căci nu este un gest galant. Și aruncă femeia în zona vulgarului. În schimb, dacă un domn își aprinde o țigară pe stradă, acesta trece neobservat.

În egală măsură, femeia a fost considerată total incapabilă de a avea slujbe pe care până mai odinioară doar bărbații le aveau. Dincolo de acest principiu elementar, femeia și-a dovedit de-a lungul istoriei abilitățile, valoarea, priceperea, calitățile și capacitatea de a realiza lucruri mărețe cel puțin la fel de consistent ca bărbații. În multe alte cazuri, excelând chiar notabil.

Citește șiFemeia de carieră: vrei un job sau o viaţă?

Locul femeii este la cratiță

Rolul bărbatului a fost dintotdeauna acela de a întreține familia, iar rolul femeii după spusele lor acela de a găti, a avea grijă de casă și de copii. Atât de eronat astăzi. Rolul femeii moderne nu mai este demult acela de a face copii, a-i îngriji, a spăla, a călca și a face de mâncare.

Aceasta este doar o mentalitate învechită de pe vremea când bărbatul era dator în a asigura adăpost și hrană familiei sale, iar femeia, de a-l aștepta supusă acasă, cu grijă și dragoste. Femeia din ziua de azi muncește, este independentă, se ocupă și de treburile casnice, dar nu face doar asta. Iese-n lume, călătorește, are afaceri! Și ce poate fi mai minunat? Pentru ea însăși, dar în egală măsură și pentru domni!

Surse: Hr Review, Bbc, News Room

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân