5 sfaturi pentru a avea o atitudine cât mai pozitivă și a te simți mai bine în fiecare zi

A avea o atitudine pozitivă este o alegere pe care o poți face. Vei construi o realitate mai bună pentru tine dacă alegi să vezi pozitivul în orice situație și să profiți la maximum de fiecare moment.
  • Publicat:
5 sfaturi pentru a avea o atitudine cât mai pozitivă și a te simți mai bine în fiecare zi
5 sfaturi pentru a avea o atitudine cât mai pozitivă și a te simți mai bine în fiecare zi Sursa foto: Shutterstock

Faptul că ultimii ani au fost grei pentru noi toți nu este surprinzător. Pademia, tensiunile sociale și creșterile de prețuri sunt doar câteva dintre grijile care ne-ar putea schimba felul de a gândi într-o direcție pesimistă. Stresul poate să absoarbă optimismul din atitudinea oricui, iar atunci când persistă, poate crește riscul de anxietate și depresie.

Una este să-ți dorești să fii o persoană mai pozitivă și alta este să înțelegi modul corect prin care poți face asta. Și, totuși, menținerea unei atitudini pozitive este posibilă indiferent de momentele prin care treci în viață. Odată ce reușești să ai o gândire pozitivă, recompensele și momentele de bucurie nu vor ezita să apară.

Ce este atitudinea pozitivă?

În esență, o atitudine pozitivă este să ai o perspectivă optimistă și să te aștepți să se întâmple lucruri bune. Găsirea păcii interioare este adevărata energie pozitivă, nu doar bucuria și fericirea. Pacea interioară este cea mai înaltă formă de pozitivitate.

De ce este important să ai o atitudine pozitivă?

În primul rând, o mentalitate optimistă este asociată cu o sănătate generală mai bună. O atitudine pozitivă îți poate crește durata de viață, scade șansele de depresie, crește imunitatea și chiar scade riscul de deces din cauza cancerului și a bolilor cardiovasculare.

Atitudinea pozitivă este legată de o viață mai bună, mai puține simptome de depresie și o probabilitate mai mare de a adopta comportamente bune pentru menținerea sănătății tale mintale.

Sfaturi pentru a avea o atitudine pozitivă

Fericirea nu este întotdeauna legată în mod direct de o atitudine pozitivă, dar aceste strategii te pot ajuta să stârnești gânduri vesele, să promovezi optimismul și să înveți cum să fii mai pozitiv și să rămâi cu această atitudine.

  1. Încetează să mai vorbești negativ despre tine

Pentru mulți dintre noi, nu există un critic mai aspru decât propriul nostru creier. În loc să îți faci complimente binemeritate, te lupți cu tine însuți prin gânduri negative. Acest lucru nu face decât să-ți scadă semnificativ încrederea în sine și energia pozitivă.

Dacă te trezești tot timpul că te învinovățești pentru orice se întâmplă în viața ta, cu siguranță atitudinea ta este una pesimistă.

  1. Încearcă să petreci timp lângă oameni optimiști

Simți că atitudinea ta ar putea avea nevoie de o ajustare? Cărțile și citatele inspiraționale pot ajuta, dar ceea ce face cu adevărat diferența este să petreci mai mult timp cu oameni care au o perspectivă bună asupra vieții și a căror atitudine este optimistă. A fi în preajma oamenilor pozitivi te va ajuta. Așa că data viitoare când vrei să ieși cu cineva, contactează un prieten care îți aduce mereu zâmbetul pe buze.

  1. Rămâi hidratat

Deshidratarea este, de asemenea, legată de oboseală și concentrare diminuată, așa că încearcă să-ți potolești setea în mod frecvent și regulat. Stările constante de oboseală pot avea o contribuție în ceea ce privește prezența stărilor tale negative.

  1. Fă mai multă mișcare

Nu este de mirare faptul că exercițiile fizice sunt de mare ajutor la limpezirea gândurilor. Oamenii care se așteaptă să obțină beneficii mentale datorită exercițiilor fizice au mai multe șanse de a obține recompense pentru îmbunătățirea atitudinii.

Fie că este vorba de o simplă plimbare sau de a-ți pune sângele în mișcare cu o oră de aerobic sau prin ridicarea greutăților, exercițiile de orice fel sunt utile pentru a avea o perspectivă cât mai pozitivă în viață. Efectele sportului asupra emoțiilor tale fac mai mult decât să producă o atitudine pozitivă. Sportul poate reduce, de asemenea, stresul și anxietatea.

  1. Ai grijă la alimentație

O dietă bogată în fructe, legume, proteine slabe și cereale integrale este ideală atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea psihică. Gândește-te la o astfel de dietă ca fiind o dietă a fericirii.

Din când în când, poți alege să mănânci alimente care îți stimulează starea de spirit, cum ar fi o prăjitură. Cu toate acestea, fii atent la alimentele tale preferate, în special în perioadele de stres mental.

Surse: msn.com, healthline.com, lifehack.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân