5 lucruri simple care te vor transforma într-o persoană mai apreciată de cei din jur

  • Publicat:
5 lucruri simple care te vor transforma într-o persoană mai apreciată de cei din jur

Să te trezești dimineața cu zâmbetul pe buze, să simți recunoștință pentru ceea ce ești și pentru ceea ce ai și să te pregătești cu nerăbdare pentru o nouă zi… sună excelent, așa-i? Iar dacă ești atentă la câteva obiceiuri simple, te poți transforma într-o persoană apreciată și cu adevărat plăcută în ochii celorlalți.

Acordă-i toată atenția celui de lângă tine

Oamenii sunt astăzi tot mai pierduți în gânduri, în cotidian. Într-o mare de persoane care aleargă să rezolve diferite sarcini, fii tu cea care îi acordă cuiva toată atenția. Fii un bun ascultător, fii atentă cu cel de lângă tine, indiferent că aici vorbim de un frate sau un partener. Vei vedea cum îi vei schimba instant ziua în bine persoanei de alături.

Nu te teme să iei o pauză

Atunci când viață devine multe prea agitată, încerca să îți acorzi un moment de respiro. Fie că poate fi o zi de concediu sau o simplă pauză de cafea, profită de moment din plin. Deconectează-te de la tot ce se întâmplă și focusează-te pe tine și pe ceea ce simți.

Fă-ți o listă cu lucruri care te fac mândră

Chiar dacă nu le vezi, sunt sigură că ai realizat deja lucruri importante. Fă o lista cu acestea! Dă frâu liber creativității tale și nu te bloca doar pe realizări notabile. Fii mândră de tine că ești, poate, un om empatic, un om frumos… că îi ajuți pe ceilalți la nevoie. Toate aceste „mici” realizări te fac persoana minunată care ești. Iar când și când, e bine să îți amintești lucrul acesta!

Schimbă modul în care îți vorbești

Pentru a fi o persoană apreciată de cei din jur, trebuie în primul rând TU să te apreciezi pe TINE. Astfel, nu te mai dojeni, nu te mai judeca atât de aspru. Poate că în loc să spui că ai eșuat într-o anumită situație, ai face bine să te gândești că ai dat tot ce ai putut, iar data viitoare vei acționa întocmai!

Lasă loc și pentru puțină distracție în viața ta

Deseori, tot ce trebuie să faci este să te relaxezi puțin. Încearcă să nu mai iei totul atât de în serios. Cei din jur îți vor aprecia atitudinea și se vor lasă inspirați de aceasta. Iar atunci când te vei relaxa cu adevărat, și lumea va arăta altfel.

Citește și: Cum să nu te mai gândești obsesiv la ce cred ceilalți despre tine

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân