Achiziționarea unei locuințe la 30 de ani: 3 lucruri pe care nu ți le spune nimeni

  • Publicat:
Achiziționarea unei locuințe la 30 de ani: 3 lucruri pe care nu ți le spune nimeni
Sursa foto: pexels

Să îți iei propria casă nu e ușor. Procesul este anevoios, complicat și ușor intimidant, cu atât mai mult cu cât nu ai toate informațiile. Iată câteva dintre lucrurile pe care nu ți le va spune nimeni în ceea ce privește achiziționarea unei locuințe. 

Achiziționarea unei case se află pe lista ta de priorități?

Vor exista oameni care îți vor critica alegerea

Ca și-n viață, vor exista mereu oameni care îți vor critica alegerile, oricât de bune ar fi ele. Poate că unii îți vor spune că e prea devreme pentru a achiziționa o locuință, că nu știi la ce te-ai angajat, că finisajele alese nu sunt cele mai fantastice sau că prioritizarea pieselor de mobilier alese nu este una înțeleaptă, șamd.

Vor exista, așadar, mereu oameni care vor fi de părere că puteai mai mult, mai bine, etc. Nu poți mulțumi pe toată lumea. Și nici nu trebuie! Tu trebuie să fii ok cu tot ce faci pentru tine.

Citește și: Mutarea în casă nouă, un test individual de reconectare cu sine. Ce semnificație are nevoia de a schimba locuința?

Nu le vei putea face pe toate odată

Gândește-te că odată ce ți-ai găsit locuința visurilor tale și ai achiziționat-o, ce a fost greu, a trecut. Însă și renovarea și mobilarea casei ar putea dura. Și trebuie să fii în regulă cu asta. Nu le vei putea face pe toate odată. Poate că nu îți va permite bugetul și este perfect în regulă.

Concentrează-te pe pașii mici pe care îi vei face pentru a transforma imobilul în casă visurilor tale, în locul pe care îl vei numi acasă. 

Ai făcut o investiție majoră pentru tine și viitorul tău! Asta ar trebuie să conteze! Simte-te mândră acum, respiră ușurată și ia lucrurile pas cu pas.

Citește și: Condiţia care transformă o locuinţă în „acasă”

Pentru un timp, întreg bugetul tău se va duce către casă

Atunci când îți iei propria casă, va trebui să faci și niște compromisuri. Să renunți pentru o perioadă la călătorii și vacanțe, la ieșiri sau la micile plăceri.

Banii tăi vor fi direcționați către costurile notariale, către renovarile casei, către mobilarea acesteia, către asigurări, șamd. Însă, la finalul zilei, toate aceste lucruri îți vor aduce doar satisfacție!

Oricât de dificil ți s-ar părea totul acum, peste ani vei realiza că a fost un pas mare, o alegere foarte bună și o investiție grozavă.

Surse: House Beautiful, CNBC, Business Insider

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân