5 lucruri pe care n-ar mai trebui să dai banii în 2023

  • Publicat:
5 lucruri pe care n-ar mai trebui să dai banii în 2023
sursa foto shutterstock

Cu toții avem obiceiul de a cumpăra lucruri de care, de cele mai multe ori, nu avem o reală nevoie. Și irosim sume de bani imense astfel. A venit momentul să fii mai atentă cu bugetul tău și să nu mai arunci banii în stânga și-n dreapta pe lucruri de care nu te bucuri cu adevărat. Iată câteva ponturi!

5 lucruri pe care n-ar mai trebui să dai banii în 2023

Hainele „la modă”

Ai învățat de-a lungul anilor care sunt hainele care ți se potrivesc, te avantajează și ce stil te definește. Ce sens are să mai experimentezi? Să ții pasul cu niște trenduri care oricum nu te pun în valoare? Degeaba cumperi o rochie neon dacă nu știi să o porți sau nu e genul tău și care va sfârși abandonată pe un umeraș în dulapul tău.

Investește doar în piesele care îți plac, în ce știi că porți de ani de zile. În piesele statement care nu au moarte.

Citește și: Cum să ai mai mulți bani în 2023. Tu ești atentă la cheltuieli?

Abonamentele pe care nu le folosești

Dacă obișnuiești să îți faci abonamente peste abonamente (la sala de fitness, pe 5 platforme de streaming diferite, deși nu ai timp de filme, sau la remodelare corporală când, de fapt, tu nu reușești să te ții de o dietă sau de un plan alimentar), oprește-te acum. Sunt bani aruncați pe geam. Renunță la abonamentele pe care nu le folosești. Nu mai irosi inutil bani ce îți pot fi de folos în alte scopuri. Ca de pildă, în vacanțe, trăiri, experiențe! Cu care, la final, rămâi.

Pungile de cumpărături de unică folosință

Te numeri și tu printre femeile care au într-un sertar la bucătărie vestita pungă cu pungi? Ei bine, e timpul să renunți la ele. Ocupă spațiu și nu mai sunt deloc practice. Înlocuiește-le, în schimb, cu cele reutilizabile. Și nu uita să ai mereu una la îndemână: în geantă sau în mașină.

Vei vedea că folosirea pungilor reutilizabile se va simți și-n bugetul tău.

Citește și: Cele mai regretate achiziții: lucruri care nu-și merită banii, chiar dacă mulți oameni le cumpără

Apa îmbuteliată

Dacă încă nu ai aflat de filtrele de apă, ei bine, noi încurajăm o astfel de investiție. Chiar dacă îți poate părea mult la început, merită fiecare leu.

Un filtru de apă are scopul de a elimina impuritățile din apă, obținând o calitate mult mai bună a acesteia. La momentul actual, se găsesc pe piață numeroase tipuri de filtre de apă, fiecare funcționând diferit. Plus că nu vei mai fi nevoită să cari baxuri grele de apă, ceea ce e extraordinar!

Suvenirurile din vacanțe

Magneții de frigider, figurinele din lut, globurile de sticlăși  lista poate continua. Cu toții le-am achiziționat atunci când am mers în vacanță. Însă toate au sfârșit într-o cutie aruncate sau acoperite de praf. Nici nu aduc bucurie și arunci și bani degeaba pe ele.

Dacă vrei să îți amintești cu drag de o vacanță anume sau de o experiență de neuitat, fă fotografii! Imortalizează momentele frumoase. Ele rămân veșnic și sunt cele mai accesibile moduri de a-ți aminti cu adevărat cu un loc special pe care l-ai vizitat.

Citește și: Cel mai frumos cadou – doar tu ți-l poți face! Și nu costă bani!

Surse: Talk TO Mira, Washington Post, The Globe and Mail

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân