5 lecții prețioase pe care le vei învăța de mai multe ori în viață

  • Publicat:
5 lecții prețioase pe care le vei învăța de mai multe ori în viață
Sursa foto: shutterstock

Viața este o călătorie dificilă și plină de provocări pentru fiecare dintre noi. Și ne oferă lecții importante, pe care noi le ignorăm de multe ori. Iată câteva dintre ele! 

Lecții esențiale de viață pe care trebuie să le înveți pentru a nu regreta la bătrânețe

De multe ori, experiențele mai puțin plăcute din viața noastră sunt cei mai buni profesori. O situație grea nu este neapărat un lucru rău, căci te poate ajuta să evoluezi. În fapt, de aceea ne și trimite Dumnezeu situații grele. Să evoluăm.

Citește și: 5 lecții de viață pe care majoritatea dintre noi le învățăm mult prea târziu

Ești suma celor 5 oameni de care alegi să te înconjori

Oamenii cu care îți petreci majoritatea timpului chiar au o influență puternică asupra ta, e deja dovedit. Astfel, fie că alegi să rămâi într-o relație de iubire toxică, fie că te înconjori de prieteni nepotriviți, toți spun ceva despre tine.

Încearcă să înțelegi că oamenii vin în viața ta cu un scop: să înveți și să mergi mai departe de cele mai multe ori. Este important să știi când să mergi mai departe. 

Dacă și tu observi că cei de care te alături nu te sprijină să evoluezi, ba din contra, te țin pe loc, e timpul să îi lași în urmă. Poate fi dificil, nimic de zis, însă atât de vital!

Pașii mici, dar făcuți în mod constant sunt mai eficienți decât cei mari, dar fără o traiectorie lineară

Vrei să evoluezi în carieră? Învață câte puțin în fiecare zi și ieși treptat din zona ta de confort. O serie rapidă și obositoare de cursuri de perfecționare nu te vor ajuta să evoluezi de pe o zi pe alta.

Sau vrei să slăbești și să arăți bine? Un regim drastic și o săptămâna sporadică de sport până la epuizare nu or să te ajute. În schimb, o dietă echilibrată, însoțită de 2 sesiuni pe săptămâna de sală te vor conduce spre rezultatele mult dorite!

Citește și: Schimbările mari încep cu pași mici

Schimbările nu sunt neapărat rele, ele te ajută să evoluezi

Oamenii se tem de schimbări. Fie că vorbim de relații, de zona profesională, de pasiuni sau chiar și de lucrurile mărunte, precum o coafură nouă sau o piesă vestimentară mai atipică, tindem să trăim cu impresia că ce e diferit, este și rău.

Pune punct chiar acum credințelor acestea limitative! Depășește-ți limitele și vei descoperi astfel o lume nouă de oportunități, vei crește și te vei simți minunat.

Vocea ta interioară are tot timpul dreptate

Propria ta intuiție te va ghida întotdeauna spre soluția ideală. Fie că te afli într-o situație delicată și nu știi ce decizie să iei, vocea ta interioară îți va oferi răspunsurile de care ai nevoie. Împrietenește-te cu ea, lucrați împreună, chiar și atunci când este mai puțin confortabil.

Acceptarea este cheia echilibrului tău cu tine. Ai încredere în ceea ce simți și vei găsi mulțumire în tot ceea ce faci. În fiecare zi.

Cu cât îți pasă mai puțin, cu atât vei trăi mai bine

Este una dintre regulile cele mai relevante, nescrise, însă se aplică: cu cât eviți mai mult stresul și dramele gratuite, cu atât vei fi mai fericit în viață.

Și probabil că cel mai simplu mod de a face acest lucru este să te oprești chiar acum din tot ce faci și nu funcționează și să aplici acest fapt. Să analizezi acest gând. Cât de multă atenție acorzi grijlor, stresului cotidian sau fricilor? E timpul să le lași departe! E timpul să începi să trăiești! 

Citește și: Schimbă-ți viața în bine! 10 lucruri la care să renunți chiar acum pentru o viață mai bună

Surse: Our mindfull life, Camella, The ladders

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân