Schimbă-ți viața în bine! 10 lucruri la care să renunți chiar acum pentru o viață mai bună

  • Publicat:
Schimbă-ți viața în bine! 10 lucruri la care să renunți chiar acum pentru o viață mai bună
Sursa foto: shutterstock

Pentru a avea o viață mai bună, mai bogată, mai fericită, trebuie să avem și o multitudine de credințe eficiente. Și câteodată să renunțăm la ce ne trage în jos, la ce nu ne mai face bine. Azi, ți-am pregătit o lista cu 10 lucruri pe care chiar și tu, acum, ar trebui să le lași în urmă pentru a avea o viață mai împlinită! 

10 lucruri la care Universul vrea să renunți pentru a avea o viață mai bună și-n deplină armonie cu tine

Renunță la prietenii toxici sau la cei ce te trag în jos

Da, ai auzit bine, renunță la cei ce te trag în jos, la cei ce se folosesc de tine sau te manipulează. Fie că vorbim de cunoștințe, de prieteni sau chiar de membri ai familiei. Când un om îți face mai mult rău decât bine, detașează-te de el!  Și odată ce ai reușit să faci asta, alege-i pe cei care te ajută să crești, să te dezvolți frumos, care la rândul lor trăiesc fericiți și-n totală armonie cu sine.

Renunță la sentimentul de vină, la regrete și lasă trecutul în urmă

Cu toții facem greșeli, e parte din procesul vieții. Însă nu permite acestor greșeli să îți inunde mintea, să rămână blocate acolo undeva-n subconștient sau, mai rău, să îți influențeze viitorul. Învață din greșeli, fii blândă cu tine. Din greșeli devii doar o persoană mai bună, o mai bună versiune a ta. Nu permite vinovăției sau regretelor din trecut să îți distrugă fericirea din prezent.

Renunță la a te mai compara cu alții

Iarba nu este întotdeaua mai verde în curtea vecinului. Nu te mai compara cu fratele, cu colegul de muncă sau cu vărul tău cel bun. Cu toții avem experiențe unice, experiențe ce ne conturează o poveste individuală de viață. Fii recunoscătoare pentru lucrurile pe care le ai, fii recunoscătoare pentru ceea ce ești! Ești diferită de ceilalți oameni, nimeni nu este ca tine. Fiecare are povestea sa. Bucură-te de ceea ce ți-a dat Dumnezeu și nu te mai uita peste umăr.

Renunță la nevoia absurdă de a fi plăcută de toți ceilalți, de a fi acceptată sau înțeleasă cu orice preț

Asta nu înseamnă neapărat că nu trebuie să pretinzi respect și apreciere din partea oamenilor cu adevărat importanți în viața ta. Prietenii și oamenii dragi ție nu trebuie să te înțeleagă întotdeauna pe deplin pentru a te respecta și aprecia. Nici măcar nu trebuie să fie 100% de acord cu tine în toate aspectele vieții pentru a te iubi.

Renunță la nevoia de a avea întotdeauna dreptate în detrimentul armoniei

Trăim într-o lume în care cu toții știm și politică și psihologie și religie și de toate. Cu toții știm ce trebuie făcut, cum trebuie făcut. De cele mai multe ori, ne ancorăm în conflicte total inutile și care ne consumă toată energia. Nu ar fi mai bine dacă am învăța să mai și cedăm decât să avem mereu dreptate? În favoarea liniștii și armoniei? În cuplu, acasă în familie, la birou la serviciu?

Renunță la a te victimiza și a te plânge în mod constant

De la „Cu ce am greșit de mi se întâmplă numai mie asta?” și până la „Nu merit mai mult”, ține doar de tine ce semnificație alegi să dai fiecărei situații din viața ta. Lasă lamentările deoparte, lasă victimizarea. Nu este vorba niciodată despre ceea ce se întâmplă în mod real, ci de ce alegi tu să vezi într-o situație, într-un context. De ce semnificație îi dai unei probleme.

Renunță la a-i eticheta gratuit pe cei din jurul tău

Încetează să îi mai numești „răi” pe oamenii pe care nu îi înțelegi, pe cei care te tratează într-un mod ai puțin plăcut sau în dezacord cu așteptările tale de la ei. Fiecare persoană vine cu un bagaj, fiecare are propriile sale experiențe ce l-au format că om, ca structura. Iar asta, nu are nimic de-a face cu tine. Învață să nu mai iei nimic personal.

Renunță la a mai avea așteptări

Pentru a fi privată de dezamăgiri, renunță la a mai avea aștepări nerealiste de la partenerul de viață, de la părinți, de la șefi. În viața asta, ești tu cu tine. Nimănui nu îi pasă realmente de ce trăiești tu, fiecare are problemele sale. Nu îi face responsabili pe ceilalți de nefericirea ta, de neîmplinirea ta, de nereușita ta. Învață să îți gestionezi singură problemele.

Renunță la tot ceea ce azi nu te mai reprezintă

Ideile se schimbă, la fel și idealurile, obiectivele sau scopurile noastre. Nu trebuie să ții după tine lucruri în care credeai acum 10 ani, dacă astăzi nu mai crezi și nu te mai definesc. Ești complet liberă să schimbi cursul vieții tale, tu ești la cârma propriului tău destin.

Renunță la a te mai judeca aspru și la a-i judeca și pe ceilalți

Calea directă și sigură spre nefericire? Să fii aspră cu tine și să te judeci necontenit. Acest obicei nociv pe care îl avem majoritatea dintre noi nu face decât să ne împiedice în a ne atinge adevăratul potențial. Și poate avea o consecință distructivă enormă.

Cât despre judecata aplicată asupra celorlalți, criticând alți oameni, nu faci decât aduci negativitate inutilă în viața ta.

Surse: medium.com, psych2go.net, lifehack.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân