„Nu sunt bună de nimic…” Cum să depășești această barieră mentală care te împiedică să evoluezi

  • Publicat:
„Nu sunt bună de nimic…” Cum să depășești această barieră mentală care te împiedică să evoluezi
Sursa foto: Shutterstock

Ce faci și cum faci atunci când simți că nu te mai ridici la nivelul așteptărilor celor din jur, când nu te mai simți bună de nimic și nu știi încotro să o iei? Cum depășești acest blocaj mental? 

Iată câteva soluții care te pot ajuta să redevii cea mai bună versiune a ta!

Cum depășești blocajul mental care te împiedică să evoluezi?

„Nu sunt destul de bună! Nu sunt suficientă! Puteam să fiu/arăt altfel! Puteam să fac mai bine!” sunt doar puține din frazele pe care cel puțin o dată în viață ni le-am spus nouă înșine. Dacă și tu treci prin asta, ei bine, află că nu ești singura. Toate lucrăm în fiecare zi cu această provocare a încrederii de sine.

Încrederea de sine, se spune, se vede din secunda în care pășim într-o încăpere. Dacă suntem cu umerii lăsați, cu sprâncenele căzute și zâmbetul tern sau total absent, asta este imaginea pe care o vor percepe și ceilalți despre noi.

Vestea bună este că stima de sine e doar o stare de spirit. Și poate fi schimbată. Ea nu este o realitate. Și odată ce ai înțeles asta, poți acționa oricând să îți îmbunătățești imaginea ta despre tine. Iată câteva modalități!

Nu te mai compara cu alții

Singurul om cu care trebuie să fii într-o continuă competiție ești tu cu tine. Mereu se va găsi o altă femeie mai frumoasă, mai deșteaptă, mai tânără sau mai slabă… dar asta nu înseamnă că tu ești un eșec. Fii blândă și bună cu tine, meriți!

Dă-ți voie să greșești

E perfect în regulă să și greșești. Sau să nu îți iasă lucrurile așa cum îți dorești mereu. Astfel, înveți lecții prețioase de viață. Și ține minte, nu contează cum cazi, contează cum te ridici. Nu te mai judeca așa aspru și trăiește-ți viața autentic! Și-n totală armonie cu tine!

Învață să te ierți

Iartă-te că nu ai luat examenul cu 10, iartă-te că nu ai primit promovarea mult visată sau că ai luat decizia aia proastă în business. Scapă de sentimentele negative pentru a le face loc celor pozitive în viața ta.

Debarasează-te de oamenii toxici

Fă la fel și cu oamenii nepotriviți din viața ta. Scapă de cei care te trag în jos și fă-le loc celor care te susțin, te iubesc și te valorizează. Ești minunată așa cum ești și meriți doar oameni extraordinari în viața ta!

Dă-ți timp

Da, dă-ți timp și relaxează-ți mintea. Respiră, odihnește-te. Doar într-o minte limpede și un creier oxigenat va predomina încrederea în sine. Fă lucruri pentru sufletul tău: petrece timp în natură, fă yoga, citește, aleargă. Vei resimți o stare de bine în întreg corpul, dar și la nivel emoțional.

Încrederea în sine înseamnă acceptare. Și blândețe. Fă și tu tot ce îți stă în putere să trăiești în armonie cu tine! Și începe de azi! 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân