3 lucruri pe care oricine le observă la tine la prima întâlnire

  • Publicat:
3 lucruri pe care oricine le observă la tine la prima întâlnire
Sursa foto: pexels

Sau, altfel sus, trei aspecte care determină o persoană să își contureze o idee despre tine, fie ea bună sau rea, la o prima întrevedere. Iată de ce trebuie să ții cont! 

3 factori pe care cineva îi observă la tine atunci când te vede pentru prima dată

Fie că vine vorba de o întâlnire romantică sau de un interviu în interes de serviciu, felul în care te prezinți spune multe despre tine. Și nu, aici nu contează cu ce te îmbraci, cu ce te încalți, ce parfum folosești șamd. Ci alte aspecte, potrivit specialiștilor, extrem de importante și care-ți sar în ochi. Iată despre este vorba:

Dantura

Potrivit cercetărilor, dantura unei persoane este primul lucru sesizabil la o primă vedere. Dacă dinții tăi nu sunt îngrijiți, nu au un aspect sănătos, vei lăsa loc de interpretări pentru cel din fața ta. Sănătatea orală este deosebit de importantă, cu atât mai mult aspectul dinților. Nu există scuze pentru o dantură neîngrijită!

Citește și: Prima întâlnire: 12 sfaturi pentru o întâlnire reușită

Gramatica

Da, poate că ai să râzi, dar gramatica și vocabularul dezvoltat atrag. Cui i-ar place să dialogheze cu cineva care nu face acordul predicatului cu subiectul? Sau care are numeroase lacune?

Citește, îmbogățește-ți vocabularul, hrănește-ți mintea! Doar astfel vei putea lăsa o bună impresie și vei putea lega conexiuni cu cei din jur.

Citește și: Cum să faci cea mai bună impresie la o primă întâlnire

Încrederea de sine

Poate că ai mai auzit-o, și nu numai odată, părerea pe care o ai despre sine se reflectă și-n relațiile cu ceilalți. Altfel spus, dacă tu nu te placi, nu te iubești, nu te valorizezi, nici cel din fața ta nu o va face. Fie că vorbim de un partener, un prieten sau un șef.

Iar în contextul unei prime întâlniri, oricine își poate da seama dacă ai sau nu încredere în tine. Dacă ești timid/ă, eviți contactul vizual direct sau abia legi două cuvinte, toate acestea indică o stimă de sine scăzută. Semn că trebuie să mai lucrezi cu tine. În viață, în general, încrederea te va ajuta! În orice context.

Surse: Quora, Business Insider, Times of India

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân