Medicii au găsit elixirul tinereții fără bătrânețe. Super-mineralul care îți scade 20 de ani din vârstă

  • Publicat:

Dr. Mark Hyman, expert în longevitate, susține că vârsta lui biologică îl arată cu două decenii mai tânăr decât cea din buletin. La 64 de ani, acesta spune că totul se datorează unor obiceiuri bune, precum exercițiile fizice și mesele nutritive. Iată la ce super-mineral nu renunță specialistul niciodată!

Dr. Mark Hyman, despre secretul longevității

Hyman nu se declară împotriva îmbătrânirii, un proces natural și inevitabil, de altfel, ci își dorește ca oamenii să îl parcurgă într-un mod mai bun. În opinia sa, ideea că bătrânețea vine neapărat cu probleme de sănătate precum dureri articulare, îngreunarea gândirii și boli cronice este complet greșită:

„Oamenii nu-și dau seama că aceste probleme se întâmplă din cauza unor lucruri pe care le putem schimba, care sunt reversibile. Este o afecțiune tratabilă, spre deosebire de un declin inevitabil.”

Magneziul, mineralul cu proprietăți extraordinare pentru organism

Potrivit medicului, magneziul ajută la o frecvență cardiacă sănătoasă, producerea de energie și neurotransmițători, metabolismul osos, somn, relaxare și multe altele.

Pentru magneziul este implicat în atât de multe procese biochimice din corpul nostru, simptomele de deficiență pot apărea aproape oriunde. Dezechilibre de dispoziție, insomnie, migrene, oboseală, hipertensiune arterială și osteoporoză au fost legate de un nivel scăzut de magneziu.

Cofeina, zahărul, stresul cronic, anxietatea și exercițiile fizice epuizează tot magneziul, astfel este recomandat să consumăm magneziu în cantități mai mari, iar apoi suplimente de magneziu, dacă avem carențe.

Citește și: 4 semne care îți arată că ai putea avea o carență de magneziu

Surse de Magneziu

Alimentele pe care Dr. Hyman le recomandă spre consum zilnic sunt:

  1. legumele crucifere: spanac, broccoli, varză de Bruxelles/Kale (sunt bogate în fitonutrienții care reduc inflamatia și scad riscul de cancer)
  2. uleiul de măsline extra-virgin (furnizează antioxidanți care protejează împotriva bolilor cronice, precum cele de inima)
  3. nucile: caju, migdale, nuci (sunt bogate în fibre, grăsimi sănătoase; promovează sațietatea și energia susținută; contribuie la un risc scăzut de diabet)
  4. fructele de pădure: afine, mure (sunt pline de antioxidanți și fitochimicale care activează căile de longevitate)
  5. Ceaiul verde (bogat în catechine, reduce stresul oxidativ și protejează creierul de boli legate de vârstă)

Aceste alimente, potrivit medicului, acționează precum un „medicament” și joacă un rol vital în menținerea sănătății optime și prelungirea longevității.

„Avem nevoie de acest „supermineral” pentru că multe dintre procesele noastre biochimice să funcționeze corect”, a mai adăugat Dr. Hyman.

Citește și: Magneziul: Beneficii, surse naturale, rolul său în organism, DZR, simptome deficit sau exces

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân