Cum sa duci la bun sfarsit tot ce iti propui

Cateva sfaturi despre cum poti sa iti pastrezi motivatia si sa duci la bun sfarsit tot ce ti-ai propui.
  • Publicat:
Cum sa duci la bun sfarsit tot ce iti propui
Cum sa duci la bun sfarsit tot ce iti propui

In noaptea de Anul Nou, cu siguranta ti-ai stabilit cateva rezolutii pentru 2009. Ca o sa mergi la sala, ca o sa mananci mai sanatos, ca te vei apuca in sfarsit de cursurile de dans. Dar acum, dupa numai cateva saptamani, jumatate dintre ele sunt deja uitate. Sau, in continuare, amanate.

Iata cum poti sa iti pastrezi motivatia si sa duci la bun sfarsit tot ce ti-ai propus:

1. Noteaza-ti obiectivele

Fa-ti un jurnal sau noteaza-ti pe o hartie pe care sa o poti vedea suficient de des (lipeste-o pe usa frigiderulu!) o lista cu lucrurile pe care iti doresti sa le faci. Cand simti ca iti pierzi motivatia sau uiti ce ti-ai propus, pus si simplu fugi la lista si reciteste-o.

2. Recompenseaza-te

De fiecare data cand indeplinesti si tai de pe lista un obiectiv, rasfata-te cu ceva ce consideri ca meriti: o pedichiura, o carte buna sau poate chiar o bluza noua. Acest lucru te va ajuta sa ramai motiva pentru a duce la bun sfarsit si urmatorul lucru de pe lista.

3. Cauta si alte persoane care au acelasi obiectiv

Cand iti planuiesti sa faci un lucru impreuna cu alte persoane, ai mai multe sanse sa te tii de cuvant. Cineva iti impartaseste soarta! Daca iti propui sa slabesti, spre exemplu, cu putin sprijin vei avea mai multe sanse de reusita.

4. Da drumul la muzica

Cand ritmul este antrenant, la fel te simti si tu. Pur si simplu, capeti mai multa energie. Daca asculti muzica in timp ce mergi, poti ajunge chiar mai departe decat ti-ai propus, spun cercetatorii. Daca mergi la sala, muzica te poate ajuta sa nu mai simti oboseala, ci chiar sa-ti faca placere inca o runda de abdomene.

5. Vizualizeaza si distreaza-te

In fiecare zi, incearca sa vizualizezi intr-un mod energic si distractiv cum iti poti indeplini fiecare dintre obiectivele propuse. Trebuie sa te gandesti ce vrei sa realizezi. Avand tot timpul in minte intentia de a face un lucru, ai mai multe sanse sa si reusesti.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân