Criza mondiala in spatiul Carpato-Danubiano-Pontic…

In Romania, lumea pare mai isterizata de­cat oriunde - vine criza, vine sfarsitul lu­mii... exclusiv prin TV, cea mai mare for­ma de manipulare in masa din istorie, ne sunt transmise doar aceste angoase.
Criza mondiala in spatiul Carpato-Danubiano-Pontic…
no title

Vine criza!… Vine!… Vine!… Si-a venit!!! Asa cum vine orice intamplare in care crezi cu adevarat. Ca si o superstitie proasta – de ce ti-e frica nu scapi! Au trecut zile multe si stiri nenumarate… si zeci de seri cu „talk-show-uri” si ziare morbide si nopti nedormite de griji si discutii inevitabile si interminabile… Si ce sa vezi? Predictia s-a adeverit! Pana si-n textele lui Nostradamus, daca vom cauta cu simt de raspundere, vom gasi evident „Marea criza economica”. Si pentru ca toata suflarea omeneasca stie si pentru ca toti o asteptam cu infrigurare si pentru ca „Cine cauta gaseste intotdeauna”, iata-ne pe toti, popandai nefericiti, scaldandu-ne si inecandu-ne in iminenta criza cu care am fost vaccinati si intoxicati!

Si daca tot traim certitudinea crizei si nu stim ce sa facem si nici ce ne as­teapta, societatea moderna ne-a invatat unde sa cautam raspunsuri in statistica. Raspunsuri, in care eu personal nu cred, dar pe care nici nu le pot ignora.

Si ame­ricanii au calculat statistic durata si conse­cintele tuturor crizelor economice mon­diale prin care a trecut omenirea pana acum, incluzand si marele crash din ’29, care a durat 43 de luni, dar al carui sfar­sit a coincis cu declansarea celui De-al Doilea Razboi Mondial.

Astfel, au ajuns la concluzia ca durata medie estimata a crizei ce ne paste nu poate depasi 14 luni. Ceea ce nu-i chiar atat de inspaiman­tator, cum preconizeaza toti ana­listii economici, daca intr-ade­var ne lasam convinsi ca traversam o criza de anvergura.

Dar nici foarte linistitor, daca luam in calcul ca intr-un an si mai bine se poate „muri” de tot, fara sanse prea mari de a reinvia din propria-ne cenusa.

Vreme grea ce va sa vina…

In Romania, lumea pare mai isterizata de­cat oriunde – vine criza, vine sfarsitul lu­mii… exclusiv prin TV, cea mai mare for­ma de manipulare in masa din istorie, ne sunt transmise doar aceste angoase. In­for­marea excesiva si pe „o mie” de canale, paveaza cu bune intentii drumul spre haos.

Daca ne uitam mai atent, ne dam seama ca se ac­ti­oneaza uneori in mod ha­zardat, doar pe baza a ceea ce se crede ca urmeaza sa se intample. Nu se mira nimeni de diferenta dintre stirile din media si realitatea din supermarketuri si de pe strazi?

Eu cred ca se exagereaza nepermis de mult cand vine vorba de aceasta criza economica. Si asta pentru ca suntem prea mici ca sa ne luam atat de tare in serios! Economia noastra este mult prea subdezvoltata si axata doar pe supravietuire! Nu are cum sa fie lovita de criza economica mondiala.

Natia „provizii de camara”

Ca natie post-comunista, avem intiparit obiceiul de a face provizii de camara, caci nu se stie niciodata. Sa fie acolo! Nici du­pa aproape 20 de ani, nu am scapat de meteahna „congelatorului ticsit de car­ne”, a bax-ului intreg de zahar, faina, orez, a sacilor de ceapa si cartofi de pes­te iarna, a rezervei de ulei si hartie igie­ni­ca, ca si cum de maine nu le-am mai gasi never-ever.

Iar acum, cand criza s-a anuntat cu surle si trambite neinvitata, aceasta meteahna devine colacul de sal­vare „Made in Romania”, pe care nu l-au luat in considerare cei ce au „regizat” acest eveniment, ce se vrea mondial.

Banii continua sa circule firesc in Romania, nelasand criza sa se instaleze. Romanu’ e dat dracu’! Si asta puteti constata cu totii. Statistic, cheltuielile de sfarsit de an, in plina criza economica, au batut toate recordurile. Pana si Targul de Carte a avut incasari ireale…
     
 

Pagina 1 din 3
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ... citește mai mult
Balanta serviciu - viata
Balanta serviciu - viata
Cel mai nou articol Video:
Dr. Diana Ionescu: laserul în parodontoză și alte afecțiuni stomatologice