Alcoolul ne face sa parem mai frumoase

Cercetatorii britanici au demonstrat ca dupa consumul de bauturi alcoolice persoanele din jur ni se par mai frumoase.
  • Publicat:
Alcoolul ne face sa parem mai frumoase
Alcoolul ne face sa parem mai frumoase

Dupa o halba de bere, cea mai neatragatoare persoana ar putea sa ni se para plina de sex-appeal. Cercetatorii britanici au demonstrat pentru prima oara ca acesta nu este un mit, ci o realitate. In mod surprinzator, efectul nu este valabil doar in privinta persoanelor de sex opus, ci si in privinta celor de acelasi sex.

Astfel se explica sentimentele confuze de a doua zi dupa o noapte de distractie, cand constatam ca ne-am ales cu un partener deloc pe gustul nostru. O serie de experimente efectuate pe 84 de voluntari carora li s-au dat sa bea diferite coktailuri alcoolice sau non alcoolice, au scos la iveala faptul ca nu schimbarea starii de dispozitie generata de alcool este factorul care influenteaza perceptia asupra fizicului celorlalti.

Practic, indiferent ca suntem sau nu mai veseli, dupa o doza de alcool mai mica decat ne-am putea imagina, cei din jurul nostru incep sa ni se para mai frumosi decat sunt in realitate. Pe viitor, cercetatorii incearca sa stabileasca daca distorsionarea perceptiei se opreste asupra persoanelor, ori se extinde si asupra peisajelor, locatiilor sau a obiectelor.

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”