Informatie confirmata: barfa ajuta societatea

Concluzia unui studiu realizat de o echipa de specialisti din Germania, arata ca persoanele care sunt fascinate de vietile altora au mai mult succes decat ceilalti.
  • Publicat:
Informatie confirmata: barfa ajuta societatea
Informatie confirmata: barfa ajuta societatea

Barfa este benefica pentru societate, pentru ca ajuta oamenii sa se increada unii in ceilalti si sa fie mai generosi, potrivit unui studiu realizat de o echipa de specialisti din Germania.

Cercetarile au indicat ca oamenii coopereaza mai degraba cu colaboratori, ca scriu comentarii mai degraba pozitive despre acestia, ca au o colaborare mai buna cu persoane despre care au auzit comentarii pozitive. Cei care au beneficiat cel mai mult de pe urma barfelor au fost cei care au descoperit cine era partenerul pe care se puteau baza si cine era tentat sa insele.

Acest fapt i-a ajutat sa faca schimburi productive si sa gestioneze prietenii, aliante si relatii de familie. O concluzie este ca persoanele care sunt fascinate de vietile altora au mai mult succes decat ceilalti, spun cercetatorii.

Si au trait fericite spre adanci batraneti…

Femeile sunt mai fericite decat barbatii, pe masura ce imbatranesc, deoarece se elibereaza de grija pentru familie, ne anunta un sondaj realizat in Marea Britanie. Potrivit studiului, realizat de Colegiul Universitar din Londra, la care au participat aproape 10.000 de persoane cu varsta peste 50 de ani, este recomandat sa fii casatorit, absolvent cu diploma si angajat pe un post de manager daca vrei sa traiesti mai mult.

Specialistii au descoperit ca oamenii mai saraci si fara calificari sunt predispusi sa moara mai devreme.

O veste „dementiala”

Persoanele de varsta medie care traiesc singure prezinta riscuri mai mari de a dezvolta dementa, potrivit unui studiu suedez. Specialistii sunt de parere ca interactiunile sociale din cadrul cuplurilor pot juca un rol important in prevenirea acestei boli.

Studiul a mai scos la iveala ca persoanele divortate care nu s-au mai implicat intr-o relatie prezinta riscuri de 3 ori mai mari de a dezvolta dementa, in timp ce persoanele care au ramas vaduve de tinere si au preferat celibatul prezinta de 6 ori mai multe probabilitati de a suferi de aceasta boala.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Femei perfecte? Ignora-le!
Femei perfecte? Ignora-le!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân