Beneficiile ceaiului pentru sănătate

Timp de secole, ceaiul a fost folosit în medicina alternativă pentru a trata orice, de la bolile grave, cum ar fi cancerul, pâna la probleme oarecum minore, cum ar fi alergiile sau constipaţia.
  • Publicat:
Beneficiile ceaiului pentru sănătate

Timp de secole, ceaiul a fost folosit în medicina alternativă pentru a trata orice, de la bolile grave, cum ar fi cancerul, pâna la probleme oarecum minore, cum ar fi alergiile sau constipaţia.

Cercetările recente au arătat că ceaiul poate proteja organismul împotriva bolilor de inimă, a Alzheimerului şi a mai multor tipuri de cancer. Astăzi, există foarte multe tipuri de ceai şi o gamă largă de arome pe piaţă care au beneficii în diferite ramuri ale sănătăţii. Află cum sorbind o cană de ceai poate fi răspunsul la orice problemă de sănătate!

Iată cateva din cele mai cunoscute tipuri de ceai şi, bineînţeles, beneficiile lor:

Ceaiul alb

ceaiul alb

Ceaiul alb – este mult mai puţin procesat decât alte forme de ceai, prin urmare, polifenolii – antioxidanţi ale căror principală acţiune este prevenirea formării radicalilor liberi, luptând împotriva îmbătrânirii pielii – sunt foarte puternici. De asemenea, ceaiul alb conţine ECGC, un alt antioxidant care previne formarea celulelor de grăsime şi luptă cu ridurile. Cercetările indică faptul că aceste beneficii ale ceaiului alb pot proteja organismul împotriva anumitor tipuri de cancer, printre care şi cancerul de colon.

Ceaiul negru

Ceaiul negru – plin de polifenoli, ceaiul negru este perfect în a vă ajuta să păstraţi o respiraţie plăcută. Studiile au arătat, deasemenea, că polifenolii împiedică dezvoltarea bacteriilor în gură, minimizând astfel compuşii mirositori pe care aceste bacterii îi produc. Ceaiul negru ajută şi la oprirea depunerii grăsimii pe abdomen. Are proprietăţi de inhibare a glucozei, ceea ce înseamnă că ar putea ajuta şi la prevenirea diabetului zaharat.

Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă – foarte puternic în calmarea diareei, ceaiul de mentă este un bun aliat în îmbunătăţirea mobilităţii tractului gastro-intestinal.

 

Ceai din floarea pasiunii

Ceai din floarea pasiunii – cunoscută şi sub denumirea de Passiflora, această plantă acţionează ca un sedativ şi poate fi remediul perfect în problemele de insomnie, agitaţie nervoasă sau tulburări gastro-intestinale. Activitatea sedativă se datorează în special fitocomplexului flavonidic care acţionează cu alte substanţe active din această plantă, ducând astfel la calmarea şi, în timp, chiar la tratarea definitivă a simptomelor. Antispasmodică şi lipsită de pericol, passiflora are un efect pozitiv şi în cazul nevralgiilor şi al astmului spasmodic, favorizând echilibrul somnului fiziologic, mai ales în primele faze ale repaosului.

Ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbir – funcţionează ca un agent anti-inflamator, blocând substanţele chimice care provoacă umflături în creier. Ceaiul de ghimbir reduce inflamaţia aproximativ la fel de rapid ca o aspirină. Dacă întâmpini dureri de cap, bea o ceaşcă de ceai la începutul primelor simptome pentru a “tăia” durerea de la rădăcină.

Ceaiul de ginseng

Ceaiul de ginseng – stimulează excitaţia sexuală şi ajută la disfuncţia erectilă. Ginsengul conţine compuşi numiţi ginsenozide, care afectează ţesutul gonadelor şi creşte numărul de spermatozoizi. Este recomandat pentru sporirea satisfacţiei sexuale atât la femei, cât şi la bărbaţi.

Ceaiul de lemn dulce

Ceaiul de lemn dulce – plantă care creşte în Marea Mediterană şi în Asia, este, defapt, mai dulce decât zahărul şi are ZERO calorii. În afara faptului că este foarte bun pentru a potoli pofta de dulce, lemnul dulce este, deasemenea, anti-inflamator, având proprietăţi de ucidere a bacteriilor. Tot ceaiul  de lemn dulce conţine compuşi terapeutici care ajută la calmarea durerilor în gât.

Ceaiul de urzică

Ceaiul de urzică – are proprietăţi antihistaminice şi poate preveni febra şi alergiile de orice fel. De asemenea, poate ameliora simptomele de nas înfundat, stranut sau mâncărimi ale ochilor. Pentru a avea un efect bun, fierbeţi urzica timp de 15-20 de minute şi, pentru un gust mai bun, puteţi adăuga o felie de lime.

Ceaiul verde

Ceai verde

Ceaiul verde – despre beneficiile ceaiului verde s-a scris deseori, dar e bine să le amintim constant: ajută la prevenirea cancerului şi a hepatitei C, reduce riscul bolilor de inimă datorită antioxidanţilor pe care-i conţine, ajută la reducerea colesterolului şi în curele de slăbire.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian