Ceaiul negru scade riscul de diabet

Iată un motiv serios ca să includeţi în meniul zilnic şi o cană cu ceai neagru, mai ales că oferta de piaţă este una generoasă. Printre sortimentele savuroase se numără cele cu arome de fructe de pădure şi bergamotă.
Ceaiul negru scade riscul de diabet

 

Iată un motiv serios ca să includeţi în meniul zilnic şi o cană cu ceai neagru, mai ales că oferta de piaţă este una generoasă. Printre  sortimentele savuroase se numără cele cu arome de fructe de pădure şi bergamotă.
 
Iar la pachet cu gustul special vine şi un beneficiu deosebit: acela de scădere a riscului de diabet zaharat de tip 2.
 
Dintr-un un amplu studiu elveţian ale cărui date au fost publicate în British Medical Journal, reiese că flavonoidele din ceai sunt acele substanţe minune care pot combate una dintre cele mai răspândite afecţiuni ale secolului 21: diabetul zaharat de tip 2. 
 
Dietele dezechilibrate, sedentarismul dar şi moştenirea genetică pot creşte riscul de diabet, însă acesta poate fi redus printr-un stil de viaţă sănătos care să includă şi consumul de ceai. 
 
Într-o cană de ceai negru se găsesc 200 de mg de flavonoide, iar cea mai mare cantitate este eliberată în primul minut de infuzie a plantei.