Nicoleta Magargiu, terapeut: „Turmalina ajută în atacuri de panică şi depresie”

Turmalina nu are rol doar decorativ în bijuterii ci se foloseşte în medicina alternativă. Anxietate, atacuri de panică, insomnii sunt câteva dintre indicaţii.
  • Publicat:
Nicoleta Magargiu, terapeut: „Turmalina ajută în atacuri de panică şi depresie”
Nicoleta Magargiu, reflexoterapeut: „Turmalina ajută în atacuri de panică şi depresie” foto 123rf

Din ce în ce mai multe persoane se plâng că suferă de anxietate, că au atacuri de panică sau suferă de depresie. Stilul de viaţă modern, lipsa activităţilor fizice, lipsa conexiunii cu natura, lipsa familiei, munca la computer, stresul, pierderea unei persoane dragi, despărţirile, pierderea locului de muncă, mutarea domiciliului sunt unele dintre motive. Pentru cei care apelează la terapii complementare şi medicină alternativă – cristaloterapia are multe rezolvări.

Am aflat mai multe despre piatra numită turmalină ce ajută la ameliorarea stărilor de anxietate, a atacurilor de panică şi a depresiei. Există bijuterii cu turmalină, în cabinetele de medicină alternativă se fac masaje, există centuri pentru diverse părţi ale corpului cu acest cristal şi chiar saltele pentru dormit.

La ce ajută turmalina?

”Turmalina este un cristal cu beneficii minunate pentru sănătate. Din punct de vedere al rezonanţei este recomandată în mod special pentru persoanele care suferă de anxietate, atacuri de panică, depresie” explică Nicoleta Magargiu, specialist în terapii cu jad şi infraroşii.

Cum acţionează turmalina?

”Turmalina mai este numită şi ”doctorul minunat” datorită faptului că este singurul cristal cu piezo-electricitate, ceea ce înseamnă că emite permanent ioni negativi. Ionii negativi produsi de pietrele de turmalina: reglează şi echilibrează sistemul nervos, reduc nevroza si anxietatea, îmbunătăţesc somnul, măresc apetitul şi senzaţia de sete, cresc stimulii sexuali” a explicat reflexoterapeutul.

Ce alte beneficii mai au pietrele de turmalină?

”Ionii negativi ai turmalinei mai sunt numiţi şi „vitamine ale aerului” şi sprijină puternic procesul de detoxifiere din organism, ajutând la eliminarea constipaţiei, curăţarea pielii, stimularea tranzitului intestinal” a completat Nicoleta Magargiu.

Nicoleta Magargiu, specialist în terapii cu pietre de jad şi infraroşii

Nicoleta Magargiu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”