Cristaloterapia

Explorarea fortei pietrelor pretioase Dincolo de stralucirea si frumusetea unei pietre pretioase incrustata intr-o bijuterie se ascund puteri magice care „lucreaza" pentru starea de bine.
  • Publicat:
Cristaloterapia
Cristaloterapia

Explorarea fortei pietrelor pretioase
Dincolo de stralucirea si frumusetea unei pietre pretioase incrustata intr-o bijuterie se ascund puteri magice care „lucreaza” pentru starea de bine. Virtutile pietrelor nu se rezuma doar la frumusete, ci si la vindecarea anumitor boli, sporirea increderii in sine, alungarea spiritelor rele, energizarea organismului, echilibrarea spiritului, captarea succesului, inchegarea unei relatii de dragoste,  alungarea cosmarelor sau alinarea durerilor nasterii.

Inca din vechime, oamenii au inteles ca isi pot vindeca suferintele folosind toate produsele naturii, incepand cu plantele pe care le aplicau pe rani sau ceaiuri si terminand cu aplicarea pietrelor pretioase pe zonele afectate ale corpului. Aceste roade ale adancurilor litosferei, mineralele, sunt folosite cu succes in scopuri terapeutice. Cristaloterapia este o terapie cu cristale de cuart, complementara tratamentului alopat. Infertilitatea si artrita sunt doar doua afectiuni care se pot trata in acest fel. Procesul vindecarii depinde insa de cativa factori: receptivitatea pacientului la vibratiile cristalelor, vechimea afectiunii (cronica, acuta), tratamentul medical administrat. Fiecare pacient are parte de cristaloterapie personalizata. La prima consultatie se examineaza tot organismul, pentru ca „Nu poate fi vorba doar despre un singur organ afectat ci de intreg aparatul. Se cauta punctul de pornire al afectiunii si abia apoi se folosesc pietrele“, spune prof. Ana Maria Iliescu de la Cabinetul de Terapii complementare Anasan din Bucuresti. Acest tip de tratament necesita si o dieta speciala: eliminarea toxinelor pentru usurarea functionarii organelor, peste 2 litri de lichide pe zi (exclus bauturi carbogazoase), fara tutun, alcool, carne de porc sau mezeluri.
 
Alungarea durerii cu cristale
Cum functioneaza cristaloterapia? Cristalele de cuart contin vibratii si energii proprii, au capacitatea de a receptiona, amplifica si retransmite altele. In momentul aplicarii pietrei in zona organului afectat, aceasta transmite niste vibratii care au rolul de a impulsiona organul sa functioneze corect. Una dintre terapiile de baza ale cristaloterapeutilor de a elimina durerea este urmatoarea: se iau doua cristale de cuart de aceeasi marime, unul slefuit si unul neslefuit. In centrul palmei stangi se asaza cristalul cu varful indreptat catre podul palmei, iar in mana dreapta cel de-al doilea cristal cu varful indreptat spre extremitatile degetelor. Aceasta este pozitia fluxului natural al intrarii si iesirii energiei in corp. Mana stanga primeste iar dreapta da energie. Pentru a indeparta orice urma de energie negativa din pietre se rosteste o rugaciune. Mana stanga se pune pe locul durerii, iar dreapta se pune in partea corpului opusa durerii. Se mai repeta de trei ori rugaciunea. La un moment dat, cristalele devin fierbinti. Operatiunea se termina cand ambele cristale se racesc.

Cristaloterapeutii spun ca la 9 din 10 pacienti aceasta tehnica functioneaza. Dar, subliniza prof. Iliescu „Nu sunt recomandate autotratamentele, deoarece cristalele se incarca cu energii negative dupa folosire, se imbacsesc, si trebuie curatate. Folosite la afectiuni in stadii avansate pietrele chiar se sparg. Chiar si pietrele de mina prezente in multe din casele romanilor, au nevoie de purificare prin spalare cu apa si sare, asezarea la lumina soarelui sau a lunii pline.“
 
Cabinetul de Terapii Complementare „Anasan“, str. Valea Furcii, nr. 8A, sector 6, Bucuresti, tel.: 021.777.71.96, 0722.552.992. Mai multe despre puterile pietrelor pretioase, simboluri, preturi si legende puteti afla din cartea „Magia pietrelor pretioase“, scrisa de Antonia Mares si aparuta la editura Cartea de Buzunar.

Pietre vs. boli
Ametist – favorizeaza judecata sanatoasa si echilibrata, apara purtatorul de betia alcoolului si a puterii, iar amplasat sub perna alunga insomnia. Cei care vor sa renunte la alcool si tutun si nu au suficienta vointa pot fi ajutati de catre ametist.
Ochi de tigru – cuartul galben sau brun auriu cu dungi alternative este simbolul naturaletei si al lipsei de griji. De cele mai multe ori folosit ca amuleta, ochi de tigru intareste increderea in propriile forte si responsabilizeaza purtatorul.
Agat – nu poate fi folosit decat in scopuri pozitive, alunga furtunile, imprastie norii, imbunatateste activitatea inimii. Persanii il foloseau pentru a descoperi comori. Un inel de aur cu agat purtat pe mana dreapta aduce pace in casnicie.
Piatra de luna – (roz, gri, galben, maro, verde, albastrui, mai rar alb transparente) se folosea in trecut pentru ameliorarea nebuniei, a epilepsiei si a altor afectiuni cauzate de Luna. Chiar si astazi este folosita pentru a influenta deciziile corecte in afaceri, pentru a usura durerile nasterii si pentru a reimprospata amintiri.
Rubin – apara posesorul de atacuri cerebrale, hemoragii, de ganduri negre, mentine vie dragostea purtatorului si alunga oboseala si lenea.
Smaraldul – intareste vederea, reda vitalitatea organismului, usureaza legatura om – divinitate.
Turcoaz – calmeaza tristetea si depresia. Legendele spun ca turcoazul isi schimba culoarea daca proprietarul este bolnav si se sparge la moartea acestuia.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Gel dezinfectant versus sapun clasic
Gel dezinfectant versus sapun clasic
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”