6 idei de activităţi outdoor cu copilul tău

E vacanţă şi poţi face atât de multe activităţi haioase cu copilul tău, chiar dacă nu sunteţi la mare sau la munte. Iată 6 idei pe care le poţi pune în practică imediat.
  • Publicat:
  • Actualizat:
6 idei de activităţi outdoor cu copilul tău

Vara este despre activităţi în aer liber, despre libertatea de a sta afară oricât dorim şi despre fericirea cu care ne putem juca cu cei mici. Ne-am gândit la câteva activităţi distractive pentru tine şi cel mic, pe care ar trebui să le încerci neapărat în acest sezon!

Bătaie cu baloanele cu apă

Aveţi nevoie de : spaţiu în aer liber, copii dornici să se răcorească, baloane şi apă! După ce v-aţi asigurat că baloanele sunt pregătite şi fiecare tabără de copii are găletuşa ei, daţi startul unei bătăi extraordinare. Deşi totul este despre distracţie, copiii merită puţin motivaţi, aşa că ai grijă să pregăteşti un tort/un platou cu prăjituri/un castron cu fructele preferate pentru echipa câştigătoare (din care, bineînţeles că veţi mânca cu toţii la final).

Frigăruie cu fructe

Iubim îngheţata, iubim dulcele şi iubim vara, dar cum îngheţata de casă necesită mai multă muncă, ne-am gândit că ideea frigăruilor cu fructe este mult mai practică. Alegeţi fructele preferate ale celui mic, tăiaţi-le în forme cât mai variate şi pregătiţi împreună cele mai delicioase frigărui. Pune-le în frigider pentru câteva ore, pentru a te asigura că sunt răcoritoare şi savuraţi împreună!

Priveşte cerul!

Da, probabil ai văzut deja acest mesaj prin tot oraşul, însă priveşte cerul! În loc să mergeţi la un picnic, alegeţi o noapte senină şi priviţi stelele. Sunt anumite zone care vă permit vizualizarea constelaţiilor şi credeţi-ne pe cuvânt – chiar nu trebuie ratate! Plus că există şi o aplicaţie care te ajută să îl înveţi pe cel mic constelaţiile în timp real. Aceasta este o experienţă minunată şi dacă adăugaţi un telescop şi nişte prăjiturele, va deveni în scurt timp activitatea preferată de familie!

Camping?

Da, clar da, doar că e dificil cu toaleta, cu duşurile, cu copiii după noi… în plus ar trebui să îţi iei liber de la muncă şi toate lucrurile acelea de la birou nu se fac singure. OK, stop! Ce-ai spune de o zi de camping în curtea casei? Un cort mare, multe perne, laptopul cu filme sau seriale, mâncarea preferată a picilor şi multă voie bună! Iar dacă nu te numeri printre norocoşii care locuiesc la casă, poţi oricând să amenajezi o zi de camping în spaţiile în care ţi se permite acest lucru  – de dimineaţa până seara. O zi relaxantă, cărţi, grătar şi foc de tabără spre finalul de zi.

Plantaţi împreună!

Grădinăritul este din foarte multe puncte de vedere o activitate plăcută şi terapeutică, atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari, aşa că de ce să nu ne unim forţele pentru a da naştere unei grădini magice? Fie că vorbim despre grădina de la bunici, grădina noastră sau pur şi simplu florile din balcon, această activitate este minunată. Lasă-ţi micuţul să aleagă planta pe care doreşte să o planteze şi responsabilizează-l: „Uite, de acum înainte tu vei avea grijă ca ea să crească – să aibă suficientă lumină şi apă. Îi vei vorbi în fiecare zi şi o vei urmări constant.”

Faceţi o carte împreună

Da, ai auzit bine! Dacă tot îţi place să citeşti, dar te plângi că nu ai timp, acum este momentul ideal să îi arăţi copilului tău cât de multă muncă se depune în realizarea unei cărţi, faţă de care trebuie să aibă respect. Adună toate desenele sale şi pregătiţi împreună o poveste, cu ajutorul ilustraţiilor pe care deja le-a realizat cel mic. Puse una lânga alta, vor forma conţinutul cărţii voastre. Alegeţi un titlu şi bucuraţi-vă de realizarea coperţilor, decorarea lor şi mai presus de toate – inscripţionarea numelor, pe care, te rugăm să-l laşi pe cel mic să le scrie!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Protecția solară pe înțelesul tuturor