Sfaturi pentru vacanţa la mare cu copiii

Află de ce trebuie să ţii cont pentru a avea parte de o vacanţă reuşită la mare cu copiii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sfaturi pentru vacanţa la mare cu copiii

Vara aduce cu sine nevoia de a merge la mare şi de a sta tolăniţi pe plajă cât mai mult timp cu putinţă. Desigur, atunci când avem copii, sarcinile noastre se triplează şi timpul de relaxare în sine se micşorează.Iată câteva sfaturi de care să ţii cont pentru următoarea ta excursie la plajă cu cei mici!

Mergeţi pe plajă foarte devreme sau după-amiaza

Fie alegi să luaţi micul dejun la plajă, dacă ştii că pur şi simplu nu te poţi înţelege cu cei mici prea devreme, fie o laşi pe mai târziu şi mergeţi după-amiaza. Ideea este să evitaţi să petreceţi o mare bucată de timp pe plajă în mijlocul zilei, când razele UV sunt foarte puternice.În această perioadă puteţi lua masa pe o terasă, la umbră, sau puteţi merge în cameră ca cei mici să se odihnească puţin.

Stăpâneşte arta utilizării emulsiei cu protecţie solară

Cea mai bună metodă de a aplica SPF (atât pentru copii, cât şi pentru  adulţi) este de a aplica un strat susbtanţial pe tot corpul, atunci când eşti goală, acasă (la fel şi copiii). Aveţi răbdare ca stratul să intre bine în piele înainte de a vă îmbrăca şi abia după aceea sunteţi gata de plajă!

Aplică regulat crema cu SPF

Setează cronometrul telefonului pentru a-ţi aminti de aplicarea protecţiei solare, spune bloggeriţa Audra Krieg (fondatorul Outer Banks Mom – site despre viaţa şi peripeţiile unei mame cu trei copii).

Construieşte propria ta oază de umbră

Poate că în zilele de mult apuse erai obişnuită să mergi la plajă fără o umbrelă, dar acum, că ai copii, trebuie să construieşti o fortăreaţă de umbră. Este important să aveţi suficient spaţiu pentru ca toată lumea să fie pe deplin protejată în timp ce mănâncă şi se joacă.

Pune-i o umbrelă de ploaie în mână

În ciuda eforturilor noastre, cel mai adesea copiii vor refuza ferm să poarte pălărie, aşa că o umbrelă de ploaie mare ar putea rezolva problema. Uneori li se pare amuzant să o care după ei când se deplasează în locuri fără umbră – poţi face din asta un adevărat joc şi o provocare pentru cei mici!

Fă provizii în maşină

Lasă sticluţele de apă pline cu apă îngheţată în maşină. Vei avea băuturi reci care te aşteaptă după 2, 3 ore de stat la plajă şi nu vei recurge la cumpărarea apei îmbuteliate.

Nu lua cu tine scaune de plajă

Ar fi bine să le laşi acasă când copiii sunt mici activi şi mai mult de atât, este aproape imposibil oricum să reuşeşti să stai jos atunci când copiii tăi sunt efectiv argint viu. Decât să te supraîncarci cu tot felul de obiecte de care nu vei apuca să te bucuri, mai bine gândeşte-te bine îniante de a le lua.

Descoperă prosoapele turceşti

Prosoapele din Turcia sunt prosoape plate (uneori numite prosoape de hammam sau fouta), care ocupă mult mai puţin spaţiu în sacul de plajă decât celelalte tipuri de prosoape. Dar ai încredere în noi, prosoapele turceşti sunt destul de moi pentru a face copiii să se simtă confortabil chiar şi după o baie.

Încearcă o geantă de plajă rezistentă la nisip

O geantă de plajă cu plasă este indispensabilă: nisipul trece chiar prin ea şi poţi vedea ce este înăuntru. Alege o astfel de geantă când mergi la plajă, pentru că altfel vei căra şi jumătate de kilogram de nisip la întoarcere.

Nu uita să iei după tine un ciocan

Acest instrument îţi va fi la îndemână şi te va ajuta să poţi scoate umbrela din nisip sau cortul, precum şi să le îngropi foarte bine, astfel încât să nu ai constant probleme cu vântul!

Gustări rezistente la nisip

Sună ciudat, însă… Alege fructe care pot fi spălate în cazul în care se murdăresc de nisip – precum strugurii sau fructele de pădure! Ai grijă ca sandvişurile să fie ambalate individual!

Hidratare, hidratare, hidratare!

Acest lucru este valabil atât pentru micuţii tăi, cât şi pentru tine. Soarele deshidratează şi ultimul lucru de care ai nevoie la plajă este accelerarea deshidratării corpului. Din acest motiv, nu uita să iei după tine foarte multă apă şi să consumi de două ori mai mult decât ai consuma în mod normal!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”