Escapadă de weekend, aproape de casă. Unde să mergi în Bulgaria în afară de litoral

În Bulgaria nu e musai să ajungi doar pentru plajele aglomerate şi ofertele all inclusive. Iată ce mai poţi vizita!
  • Publicat:
Escapadă de weekend, aproape de casă. Unde să mergi în Bulgaria în afară de litoral
FOTO: 123rf.com / Escapadă de weekend, aproape de casă. Unde să mergi în Bulgaria în afară de litoral

Ne aflăm deja în luna august şi, pentru că vara se apropie de final, trebuie să profităm din plin de ultimele momente. Unii sunt deja în concediu, alţii se pregătesc de vacanţă, iar noi venim cu o sugestie de ultim moment. Bulgaria este locul ideal pentru o escapadă de câteva zile, mai ales că nu este o ţară cunoscută doar pentru zona de litoral, ci şi pentru atracţiile turistice. Pentru următoarea mini-vacanţă poţi explora o destinaţie celebră: Veliko Târnovo, un oraş medieval autentic şi o alternativă perfectă la plajele aglomerate.

Este destul de aproape de Bucureşti (aproximativ 200 de kilometri), aşadar vă puteţi bucura de o călătorie rapidă în Oraşul Ţarilor, aşa cum mai este denumit. Puteţi opta fie pentru maşina personală, fie pentru autocare. De exemplu, cei de la FlexiBus au câte două curse pe zi către Veliko Târnovo.

Istorie şi cultură într-un singur oraş

O plimbare pe străduţele în trepte printre casele din piatră şi priveliştea care se deschide din oraş spre râu este cel mai bun mod de a explora acest oraşel boem care respiră istorie şi cultură. La fiecare colţ de stradă veţi da peste câte o panoramă neaşteptată. Un loc unde puteţi face fotografii perfecte pentru Instagram? Încercaţi faimosul pod Stambolov care traversează râul Iantra şi oferă o vedere minunată asupra dealurile iconice din Veliko Târnovo. Construit în 1892, podul este unul dintre primele poduri din oţel construite în Balcani.

Fortăreaţa Ţareveţ, care datează din secolul al XII-lea, este unul dintre cele mai importante monumente medievale din Bulgaria şi principalul punct de atracţie turistică din zonă. În jurul fortăreţei se mai află muzee, câteva biserici cu picturi murale şi o galerie de artă, o locaţie impresionantă, situată în capătul unei curbe sinuoase a râului Iantra.

Restaurante cu o privelişte de neuitat

Numeroasele restaurante amplasate pe strada principală a oraşului, strada Stefan Stambolov, oferă prilejul unor mese delicioase, dar şi o panoramă de neuitat. Potrivit Tripadvisor, unul dintre restaurantele favourite ale turiştilor este Shtastliveca, unde puteţi degusta preparate tradiţionale bulgareşti precum salata shopska, vinete umplute sau diferite tipuri de carne la grătar.În aceeaşi zonă, o mulţime de cafenele cochete bulgăreşti, greceşti şi albaneze vă aşteaptă să le treceţi pragul.

O drumeţie scurtă de vară

Orasul Arbanasi, care se află la mai puţin de 10 kilometri distanţă de Veliko Târnovo este apreciat pentru aerul pitoresc şi o bună oportunitate pentru o scurtă drumeţie. Situat pe o colină, Arbanasi oferă o privelişte frumoasă asupra oraşului Veliko Târnovo şi a cetăţii Ţareveţ. Veliko Târnovo oferă turiştilor un mix inedit de vechi şi nou într-o atmosferă boemă şi merită explorat din plin!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”