Hiperactivitate în copilărie, obezitate la maturitate

Aparent fără nicio legătură una cu cealaltă, aceste probleme de sănătate sunt interconectate, susţine un raport publicat în Jurnalul Pediatrics. ADHD este o tulburare psihică ce se manifestă prin hiperactivitate, impulsivitate, lipsa atenţiei şi concentrării şi este tratată cu medicamente care pot avea drept consecinţă pierderea poftei de mâncare. Cu toate acestea, unde este legătura cu obezitatea?
  • Publicat:
Hiperactivitate în copilărie, obezitate la maturitate

Aparent fără nicio legătură una cu cealaltă, aceste probleme de sănătate sunt interconectate, susţine un raport publicat în Jurnalul Pediatrics.

ADHD este o tulburare psihică ce se manifestă prin hiperactivitate, impulsivitate, lipsa atenţiei şi concentrării şi este tratată cu medicamente care pot avea drept consecinţă pierderea poftei de mâncare.

Cu toate acestea, unde este legătura cu obezitatea?

Deşi suprimă apetitul, s-a constatat că părinţii copiilor bolnavi de ADHD sunt îngrijoraţi că odraselele lor nu iau în greutate şi îi hrănesc nesănătos şi în cantităţi mai mari decât ar trebui.

Astfel, chiar dacă tratamentul pentru ADHD scade apetitul, copiilor le sunt date dulciuri şi alimente grase, care pot avea efect întârziat asupra greutăţii lor, în sensul că la maturitate, când deja vor fi vindecaţi de ADHD şi nu vor mai lua medicaţia, vor pune kilogramele într-un ritm ameţitor.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”