Adultii cu ADHD, angajati problema

Adultii suferinzi de sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie (ADHD) presteaza, in medie pe an, cu aproximativ o luna de munca mai putin decat cei sanatosi, se arata intr-un studiu al World Health Organization (WHO), ce a luat in calcul zece tari.
  • Publicat:
Adultii cu ADHD, angajati problema
Adultii cu ADHD, angajati problema

Tulburarea comportamentala cu deficit de atentie, specifica copiilor, poate afecta si adultii. Cei care au de suferit de pe urma afectiunii se pare ca sunt chiar angajatorii, deoarece calitatea si cantitatea muncii prestate de adultii cu ADHD inregistreaza, in anumite perioade, scaderi de nivel. Cumuland orele de munca prestate de-a lungul unui an si comparand situatia persoanelor sanatoase cu a celor suferinde de acest sindrom, oamenii de stiinta au constatat ca cei din urma au rezultate mai putine si zile mai multe petrecute in concediu medical.

Afectiunea se manifesta diferit la adulti, fata de copii, iar simptomele pot sa varieze de la o persoana la alta. Potrivit coordonatorului cercetarii, doctorul Ron de Graaf de la Institutul de Sanatate Mentala din Olanda, ”adultii cu ADHD pot fi plini de viata, hiperactivi sau, din contra, hipoactivi insa cu tulburari de comportament”. Pentru cresterea eficientei, de Graaf recomanda ca aceste persoane sa fie lasate sa se concentreze asupra unei singure sarcini, in caz contrar rezultatele nu vor fi cele scontate.

ADHD este una dintre cele mai frecvente afectiuni comportamentale intalnite la copii si adolescenti. Ea debuteaza in copilarie si, cu toate ca in unele cazuri dispare odata cu inaintarea in varsta, 60% dintre copiii afectati vor prezenta simptomele si la varsta adulta.

Articol exclusiv online.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Semne care prevestesc un avort
Semne care prevestesc un avort
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”