Artroza, boala de care nimeni nu scapă!

O afectiune care scade semnificativ calitatea vietii persoanelor trecute de 55 de ani este boala artrozica, de care cu totii vom suferi, sub o forma sau alta.
  • Publicat:
Artroza, boala de care nimeni nu scapă!

O afectiune care scade semnificativ calitatea vietii persoanelor trecute de 55 de ani este boala artrozica, de care cu totii vom suferi, sub o forma sau alta.

Printre factorii favorizanţi pentru apariţia bolii artrozice pot fi mentionaţi: predispoziţia genetică, vârsta, sexul, obezitatea, traumatismele, precum şi deteriorarea articulară în cadrul altor boli reumatice.

Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, afecţiunile reumatismale reprezintă cel mai frecvent raportată cauză de boală la populaţia adultă.

Cea mai presanta problema la pacientii cu artroza este durerea care conduce, in timp, la deficit functional si handicap fizic .

„Pacienţii cu dureri articulare trebuie sa se prezinte la specialistii reumatologi, care pot face un diagnostic diferential intre bolile reumatice de tip inflamator si boala artrozica si pot initia un tratament corespunzator. O amânare a tratamentului conduce la agravarea simptomelor şi limitarea activităţilor fizice.

Tratamentele pe care medicii le recomandă sunt legate, in primul rand, de indepartarea factorilor favorizanti (excesul ponderal, sedentarismul, pozitii vicioase), tratamente non-farmacologice si administrarea de antiinflamatoarele nonsteroidiene, medicamente care ajuta la ameliorarea durerii, menţinerea funcţiilor articulare şi îmbunătăţesc calitatea vieţii”, declara Conf Dr Andra Balanescu, Clinica de Medicina Interna si Reumatologie Sfanta Maria, Bucuresti.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”