Alimentul de sezon care vindecă ulcerul. Ce boli se mai pot trata

Gutuile sunt printre cele mai potrivite fructe din sezonul rece, care ne asigură un stil de viaţă sănătos şi o dietă echilibrată.
  • Publicat:
Alimentul de sezon care vindecă ulcerul. Ce boli se mai pot trata
Foto: envato

Fructele au un rol foarte important când vine vorba de o alimentaţie sănătoasă. Sunt bogate în nutrienţi vitali, necesari corpului pentru a se menţine sănătos şi, în timp ce fructe precum mango, portocale, banane, ananas, pepene, struguri sau mere sunt consumate de mulţi dintre noi, există câteva fructe de care alţii se feresc, fără să le cunoască măcar beneficiile. Gutuile se numără printre acestea şi sunt fructe înrudite cu merele şi perele.

Gutuia este un fruct de sezon şi se găseşte în lunile de toamnă-iarnă. Atunci când se coc, gutuile au o nuanţă de galben aprins şi se aseamănă foarte mult cu perele. Dacă nu îţi place gustul, îţi recomandăm să le încerci gătite la cuptor, pentru a elimina aciditatea.

Aşa cum am menţionat, la fel ca majoritatea fructelor, gutuile sunt bogate în nutrienţi precum Vitamina A, B şi C, fibre şi minerale precum potasiu, seleniu, zinc, calciu, fier, fosfor şi magneziu.

Gutuile: beneficii

Au proprietăţi antiinflamatorii. Gutuile sunt o sursă bogată de Vitamina C şi contribuie cu aproape 25% din necesarul zilnic recomandat. Vitamina C ajută la îmbunătăţirea imunităţii şi luptă împotriva afecţiunilor inflamatorii. De asemenea, au proprietăţi antialergice. Atât fructul, cât şi extractul de seminţe sunt folosite pentru tratarea dermatitei şi cistitei.

Ajută la pierderea în greutate. Gutuile sunt scăzute în calorii, iar 100 de grame conţin 57 de calorii. De asemenea, au foarte puţine grăsimi saturate, sodiu şi colesterol. Toate aceste calităţi fac ca gutuile să devină cea mai bună alegere când vine vorba de diete şi sănătate.

Tratează ulcerul. S-a descoperit că gutuile sunt ideale în tratarea ulcerului gastric. Sucul de gutui este benefic persoanelor care suferă de acest tip de ulcer şi, totodată, este un tratament foarte bun împotriva ulcerului peptic.

Tratează bolile de stomac. Gutuile sunt un remediu eficient pentru greţurile de dimineaţă. Atunci când se consumă cu miere, tratează colita, diareea, constipaţia şi infecţiile intestinale. Siropul de gutui este folosit şi pentru tratarea hemoroizilor.

Sunt bogate în antioxidanţi. Aceste fructe au proprietăţi antioxidante, iar asta datorită componenţei sale de polifenoli. Aceşti antioxidanţi luptă împotriva radicalilor liberi prezenţi în corp, încetinesc procesul de îmbătrânire şi previn bolile cardiovasculare.

Tratează greaţa şi răul de mare. Fie că le consumi fierte sau gătite la cuptor, gutuile te scapă de stările de greaţă şi răul de mare, iar asta datorită faptului că te eliberează de fluidele din corp.

Proprietăţi antivirale. Cercetătorii au descoperit că gutuile au foarte multe proprietăţi antivirale, care luptă împotriva febrei, răcelii şi a altor bacterii patogene.

Scad tensiunea arterială și colesterolul. Fiind fructe care conţin o cantitate foarte mare de potasiu, gutuile ajută la menţinerea echilibrată a tensiunii. Consumate regulat, gutuile ajută la scăderea colesterolului din sânge şi are grijă de sănătatea inimii.

Ajută corpul să lupte împotriva cancerului. Antioxidanţii care se regăsesc în gutui luptă împotriva radicalilor liberi şi distrug celulele canceroase. Granulele din pulpă conţin astringenţi naturali. Acestea protejează membranele mucoase şi legătura dintre toxinele care cauzează cancerul şi chimicalele din colon.

Elimină stresul. Antioxidanţii care se regăsesc în aceste fructe elimină stresul şi menţin mintea calmă şi limpede.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”