Exerciții simple ca să scapi de gâtul înțepenit. Alexandru Ilie te învață ce să faci. „Da, se poate!”

Într-un video postat pe contul său de Facebook, Alexandru Ilie, kinetoterapeut, te învață ce exerciții să faci ca să scapi de gâtul înțepenit.
  • Publicat:
Exerciții simple ca să scapi de gâtul înțepenit. Alexandru Ilie te învață ce să faci.
Foto: captură Facebook

Într-un video postat pe contul său de Facebook, Alexandru Ilie, kinetoterapeut, te învață ce exerciții să faci ca să scapi de gâtul înțepenit.

Potrivit specialistului, senzația de gât înțepenit indică faptul că nu am avut un somn de calitate sau chiar că am dormit într-o temperatură scăzută,  iar mușchii au căutat să se încălzească. Tensiunile musculare au dat această senzație de gât înțepenit. Vinovată de durerile de ceafă și de senzație de înțepenire mai poate fi perna deloc confortabilă sau de proastă calitate.

„Torticolisul este o altă situație care se poate observa cu ușurință. De cele mai multe ori, majoritatea persoanelor au un torticolis care se remediază rapid cu ajutorul unor exerciții care se efectuează foarte ușor”, explică Alexandru Ilie, kinetoterapeut.

Exerciții recomandate de Alexandru Ilie, kinetoterapeut, pentru gâtul înțepenit

Specialistul recomandă ca atunci când există aceste restricții de mobilitate să adoptăm exercițiile izometrice și să nu se pună presiune, să nu forțăm gâtul să facă mișcări pe care nu le poate suporta sau le-ar face cu dificultate.

„Exercițiu izometric înseamnă să dezvolți forță musculară fără să modifici lungimile mușchilor. Înseamnă că faci o contracție statică. Adică stimulăm toată musculatura gâtului, fără să mișcăm capul și fără să stimulăm gâtul. Da, se poate! E foarte simplu și foarte eficient. În urma acestei stimulări statice vom putea observa imediat un răspuns pe care creierului îl are de relaxare a musculaturii pe care tocmai am solicitat-o”, a explicat kinetoterapeutul.

Exercițiile sugerate de Alexandru Ilie, kinetoterapeut, presupun opunerea rezistenței cu ajutorul palmei atunci când vrem să facem mișcări de tip față-spate sau stânga-dreapta. În felul acesta nu se pune presiune pe musculatură atunci când ne confruntăm cu restricțiile de mișcare sau gâtul înțepenit.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân