Exerciții simple ca să scapi de durerea de cap. Kinetoterapeutul Alexandru Ilie te învață cum să le faci

  • Publicat:
Exerciții simple ca să scapi de durerea de cap. Kinetoterapeutul Alexandru Ilie te învață cum să le faci
Sursa foto: captura Facebook

Aproape toată lumea se confruntă ocazional cu dureri de cap. Atunci când majoritatea oamenilor simt că se apropie una, prima reacție este să ia un analgezic, cum ar fi aspirina sau ibuprofenul. Dar ce-ar fi dacă v-am spune că există o modalitate mai sănătoasă și mai eficientă de a face față durerii de cap? Într-un video postat pe contul său de Facebook, Alexandru Ilie, kinetoterapeut, te învață ce exerciții să faci ca să scapi de durerile de cap.

Potrivit specialistului, durerea de cap are de multe ori origine vasculară.

„În momentul în care noi avem parte de un stres mai mare în viața noastră sau, pur și simplu, vremea se schimbă sau stăm în aer condiționat pentru multă vreme, ei bine, lichidul cefalorahidian nu mai are aceeași omogenitate, iar în acel moment apare durerea de cap”, spune Alexandru Ilie.

Citește și: Cristian Drosu, kinetoterapeut: „Durerea este cea care cheamă de cele mai multe ori omul la terapie” INTERVIU EXCLUSIV

Exerciții recomandate de Alexandru Ilie care reduc durerea de cap

Tulburările de cefalee reprezintă o problemă globală. Acestea se numără printre cele mai frecvente afecțiuni ale sistemului nervos.

„Simți că te doare capul și nu știi ce să iei. De cele mai multe ori, oamenii apelează la un antiinflamator care reduce durerea de cap, însă eu personal nu cred că este o soluție pe termen mediu și lung. Din acest motiv, vreau să va arăt câteva exerciții pe care le puteți implementa în fiecare zi”, a spus specialistul în postarea sa de pe Facebook.

Durerea de cap poate să fie localizată oriunde, putând să cuprindă și fața, gâtul și ceafa. Totodată, există numeroase forme sub care durerea de cap este resimțită. Astfel, această poate să aibă un caracter ascuțit, poate fi pulsatilă sau poate fi resimțită ca o senzație de presiune la nivelul întregului cap.

Conform kinetoterapeutului, ar trebui să ne masam zona cu probleme, respectiv zona frunții și tâmplelor cu mișcări blânde, din vârful degetelor. Apoi, să continuăm spre zona cefei cu aceleași mișcări circulare.

„După toate aceste exerciții, atenție, lăsați undeva la 2-3 minute să se reorganizeze tensiunea, iar lichidul cefalorahidian, pe care îl avem permanent în circulație la nivelul craniului, să aibă spațiu suficient. Te provoc să faci aceste exerciții. Nu doar te uita la ele. Fă-le și lasă-mi apoi un mesaj ca să-mi spui cum simți capul după aceste minime mișcări”, a conchis specialistul.

Citește și: Exerciții simple ca să scapi de gâtul înțepenit. Alexandru Ilie te învață ce să faci. „Da, se poate!”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân