Cea mai banală metodă de slăbire la care, poate, nu te-ai fi gândit

  • Publicat:
Cea mai banală metodă de slăbire la care, poate, nu te-ai fi gândit
Sursa foto: envato

Dacă vrei să pierzi câteva kilograme și nu știi cum, există o metodă surprinzătoare care te-ar putea ajuta mai mult decât crezi. Iată despre ce este vorba!

Schimbarea simplă în rutină care te poate ajuta în lupta cu kilogramele

Înainte de toate, este important să înțelegem cum anume funcționează procesul de slăbire.

Pentru a pierde în greutate trebuie fie să reducem aportul caloric, fie să creștem aportul energetic. În speță, mișcarea primează, după care dieta.

Poate părea surprinzător, însă potrivit specialiștilor, FOIALA DE ZI CU ZI este cea care te ajută să pierzi în greutate fără prea mult efort, dacă înveți să o pui în practică.

Citește și: Dietă versus Sport: ce metodă este mai eficientă pentru slăbire și menținere?

Cum te ajută FOIALA să slăbești

Iată câteva schimbări mărunte în rutina ta zilnică ce te vor ajuta să înțelegi că nu e musai nevoie de petreci ore în șir în sala de sport, ridicând greutăți și forțând toate aparatele. Ci… pur și simplu, să fii mai proactivă în timpul zilei.

Mergi pe jos când vorbești la telefon

Jobul tău presupune multă interacțiune telefonică? Alege să nu mai porți conversațiile stand la birou, ci ridică-te, mișcă-te în birou sau, dacă lucrezi remote, ia-ți o bandă de exerciții și merge pe bandă în timp ce vorbești la telefon și rezolvi task-uri.

Optează pentru un coș de cumpărături în loc de cărucior

Da, ai auzit bine. Atunci când mergi la cumpărături, încearcă să iei un coș și nu un cărucior. Coșul îl vei căra, îl vei lăsa jos, te vei apleca după el, iar tot acest efort în plus te va ajută să arzi calorii.

Urcă pe scări în loc să iei liftul

Atât de simplu, dar atât de eficient. Comoditatea nu te va ajuta, efortul susținut însă, da! Chiar dacă stai la un etaj superior, încearcă să o iei pe scări. Ai fi surprinsă de rezultate în timp.

Mergi pe jos dacă ai drumuri scurte de făcut

Lasă mașina acasă sau coboară cu o stație mai devreme din autobuz. Principiul este același, important e să faci mișcare. Desigur, în ritmul propriu, nu trebuie musai să mergi repede.

Fă plimbări scurte după masă

Nu doar că este o metodă excelentă de slăbire, însă te ajută și în procesul de digestie. După ce ai luat masa, așadar, ieși la o plimbare scurtă, fă câțiva pași, mergi preț de câteva minute pe bandă. Transmite-i corpului tău că acele calorii ingerate sunt folosite pentru mișcare și nu pentru depunere. Și încearcă să îl păcălești astfel. 🙂

Citește și: 8 metode prin care poți stimula slăbirea

Surse: Times of India, Women’s Health

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân