Șnițele de soia marinată – rețetă de post delicioasă

  • Publicat:
  • Actualizat:
Șnițele de soia marinată - rețetă de post delicioasă

Un preparat delicios de post, pe placul tuturor – șnițele de soia marinată. Inclusiv copiii vor mânca aceste șnițele cu poftă. Dar este important să le marinezi cu o noapte înainte, ca să aibă un gust apetisant.

Vezi mai jos rețeta ușoară de șnițele de soia marinată!

Rețetă de șnițele de soia marinată: ingrediente, mod de preparare

Ingrediente:

  • 125 grame felii de soia
  • 2 cești de pesmet
  • Ulei pentru prăjit (de floarea-soarelui, rapiță, canola)
  • Sos barbecue
  • Făină tempura (o găsești la raftul cu produse asiatice și este un amestec din făină de orez, făină de grâu, usturoi, piper, sare și alte condimente)

Mod de preparare:

Cu o zi înainte să faci șnițelele, fierbe și marinează feliile de soia. Fierbe-le 5 minute în apă cu sare, scurge-le, dă-le prin apă rece și stoarce-le.

Într-un bol, pune sosul de barbecue și feliile de soia. Unge-le pe toate cu sos și acoperă bolul cu un capac sau o folie alimentară. Lasă peste noapte la frigider să se marineze feliile de soia.

A doua zi, scoate feliile de soia de la frigider și lasă-le 30 de minute la temperatura camerei înainte să le prăjești.

Pune într-un bol pesmetul, iar în altul făina tempura amestecată cu 2 linguri de apă rece (vei obține o compoziție semi-lichidă, lipicioasă – care ține locul oului amestecat cu condimente din rețeta clasică de șnițele).

Treci felia de soia prin făina tempura pe ambele părți, apoi prin pesmet. Repetă procesul până termini feliile de soia.

Pune la încins ulei într-un wok încăpător și prăjește șnițelele pe fiecare parte, până devin aurii. Scoate-le pe un platou pe care ai așezat prosoape de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei.

Servește cu cartofi copți, salată proaspătă sau fă-ți un burger ori un sandviș cu aceste delicioase șnițele de soia marinată. Poftă bună!

Vezi mai jos o altă variantă de marinadă pentru șnițele de soia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân