Gogoși de post cu lapte de soia – sunt la fel de pufoase și delicioase precum cele de dulce!

Rețetă de gogoși de post *** Folosește lapte de soia în loc de lapte de vacă *** Gogoși pufoase de post cu margarină ***
  • Publicat:
  • Actualizat:
Gogoși de post cu lapte de soia - sunt la fel de pufoase și delicioase precum cele de dulce!

Dacă ți-e poftă de ceva dulce, dar ții la tradiție și vrei să respecți Postul Paștelui, ți-am pregătit o rețetă grozavă de gogoși de post. Sunt făcute cu lapte de soia, margarină și un praf de bicarbonat, numai atât cât să le umfle frumos.

Le poți servi simple, date prin zahăr tos sau pudră, dar și cu gem de zmeură, afine, căpșune, oricare îți place. Se potrivesc de minune lângă o ceașcă de cafea, dimineața, la trezire, sau seara, alături de o cană de ceai calmant, înainte de culcare.

Vezi mai jos rețeta simplă de gogoși de post cu lapte de soia!

Gogoși de post: ingrediente și mod de preparare

Ingrediente pentru 12 gogoși:

  • 50 de grame de margarină
  • 120 mililitri lapte de soia
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 300 mililitri de ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
  • 250 grame făină albă
  • 100 grame zahăr tos sau pudră
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Topește margarina într-un vas, pe foc mediu spre mic. Adaugă laptele de soia și cele 2 linguri de ulei și amestecă până se omogenizează compoziția, apoi dă vasul deoparte.

Într-un bol separat, amestecă făina cernută, jumătate din cantitatea de zahăr, praful de sare și lingurița de bicarbonat de sodiu. Fă o adâncitură în mijloc și toarnă margarina topită.

Amestecă bine cu o furculiță până obții un aluat omogen.

Modelează mici biluțe cu mâinile date prin puțină făină. Cu ajutorul degetului mare, formează o gaură în mijlocul fiecărei biluțe de aluat.

Încinge uleiul într-un wok încăpător și pune gogoșile la prăjit. Se lasă pe fiecare parte timp de 3-5 minute. Se scot cu o spumieră pe un „pat” format din prosoape de bucătărie, ca să absoarbă uleiul în exces.

Delicioasele gogoși de post se dau prin zahăr tos sau pudră și se servesc cu poftă, alături de toți cei dragi. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân