Cele mai bune 5 ceaiuri pentru somn liniștit. Ce să bei înainte de culcare ca să dormi mai bine

  • Publicat:

Pentru a avea un somn liniştit, fă tot posibilul să-ţi creezi o atmosferă propice. Lumina difuză, o baie fierbinte, cititul unei cărţi te ajută să adormi mai repede. La fel și aceste 5 ceaiuri pentru somn liniștit. Încearcă ceaiul de valeriană, tei, muşetel, floarea pasiuni sau mentă. Iată de ce!

Citește și: ➤➤➤10 băuturi cu care să înlocuiești alcoolul. Stimulează producția de dopamină fără reacții adverse asupra ficatului

Cele mai bune ceaiuri pentru somn

Pe lângă efectul antispasmodic, antibacterian şi antiinflamator, ceaiul de muşeţel face minuni dacă ai probleme cu somnul, având un rol de calmare. Pentru infuzie, sunt suficiente două linguriţe de flori de muşetel la o ceaşcă de ceai.

Ceaiul de mentă are o puternică acţiune antistres. Dacă este băut înainte de a merge la culcare, relaxează corpul şi ajută la inducerea stării de somn. Menta diminuează simptomele cauzate de anxietate şi stres şi stimulează sistemul imunitar deoarece este bogată în nutrienţi: fosfor, vitamina B şi calciu. În plus, este un remediu eficient pentru îmbunătăţirea digestiei şi ameliorarea afecţiunilor digestive.

Ceaiul de floarea pasiunii este recunoscut ca remediu natural împotriva insomniei datorită efectului calmant şi relaxant. Unii specialişti îl recomandă şi pentru anxietate. Oboseala cronică, lipsa concentrării, stările de nervozitate şi depresiile dispar după un ceai de floarea pasiunii.

Ceaiul de tei este recomandat persoanelor care au tulburări de somn datorită calităţilor sale relaxante. Este un calmant general pe care poţi să-l foloseşti cu încredere şi atunci când te supără stomacul pe fond de stres.

Dacă simţi că nu poţi adormi sau dacă suferi de palpitaţii, stări de nervozitate sau nelinişte, ceaiul de valeriană constituie un remediu excelent. Nu îţi va da somnolenţă pe timpul zilei, ci doar te va ajuta să te relaxezi.

Citește și: ➤➤➤Curăță ficatul de toxine în mod natural. 5 remedii eficiente hepatoprotectoare

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”