Plăcintă cu iaurt – cea mai simplă rețetă, cu aluat făcut acasă

  • Publicat:
Plăcintă cu iaurt - cea mai simplă rețetă, cu aluat făcut acasă
Foto: Captură Youtube @Cookist

Încearcă această rețetă simplă de plăcintă cu iaurt în loc de brânză. Îți spunem cum să faci acasă aluatul ca să obții un desert perfect pentru întreaga familie. Nu ai nevoie de ingrediente sofisticate și nici foarte scumpe. Iată cum se prepară delicioasa plăcintă cu iaurt!

Citește și: Plăcintă cu brânză sărată și mărar – rețeta explicată în detaliu

Plăcintă cu iaurt: ingrediente

Pentru a prepara acest desert simplu dar gustos acasă, ai nevoie de următoarele ingrediente.

Pentru aluat:

  • 2 gălbenușuri
  • 80 grame zahăr
  • 80 grame unt topit
  • 200 grame făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat

Pentru umplutură:

  • 400 grame iaurt grecesc 10% grăsime
  • 80 grame zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 2 albușuri

Pentru decor: zahăr pudră

Rețetă plăcintă cu iaurt: preparare

  1. Prepară aluatul: pune într-un mixer gălbenușurile, zahărul și zahărul vanilat. Mixează bine, apoi adaugă untul topit și continuă să amesteci. Adaugă treptat făina și praful de copt. Amestecă compoziția cu o spatulă, apoi cu mâinile, până obții un aluat sfărâmicios. Împarte aluatul în 2 bile și înfășoar-o pe fiecare în folie transparentă. Pune aluatul la frigider pentru 30 de minute.
  2. Prepară umplutura: pune iaurtul și zahărul într-un castron și mixează câteva secunde. Adaugă apoi făina și amestecă din nou. Într-un alt castron, bate albușurile spumă. Toarnă peste acestea compoziția cu iaurt și continuă să amesteci.
  3. Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și scoate aluatul de la frigider.
  4. Tapetează o tavă de copt (rotundă, pătrată, dreptunghiulară) cu hârtie pergament.
  5. Întinde bine cu degetele o bilă de aluat pe fundul tăvii. Fă-i câteva găurele cu o furculiță.
  6. Adaugă umplutura cu iaurt.
  7. Dă pe răzătoare a doua bilă de aluat pe deasupra umpluturii, astfel încât să acoperi întreaga suprafață.
  8. Dă plăcinta la cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius.
  9. Plăcinta cu iaurt se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!
plăcintă cu iaurt
Foto: Captură Youtube @Cookist
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân