Cum să faci dulceață din coji de pepene roșu. E foarte simplu, ai nevoie de 3 ingrediente!

  • Publicat:
Cum să faci dulceață din coji de pepene roșu. E foarte simplu, ai nevoie de 3 ingrediente!
Foto: Shutterstock

Ai încercat până acum să faci dulceață din coji de pepene roșu? Dacă nu, e timpul să o faci, pentru că are un gust senzațional și e foarte ușor de preparat!

Cât sunt încă în sezon pepenii dulci și parfumați, nu rata ocazia să faci dulceață din coji de pepene. Pentru această rețetă ai nevoie de 3 ingrediente și modul de preparare este extrem de simplu.

Dulceață din coji de pepene roșu: ingrediente

Dacă ați „dovedit” dintr-un foc un pepene roșu răcoritor, nu vă grăbiți să aruncați cojile acestuia. Pot fi transformate în dulceață!

Iată ce ingrediente sunt necesare:

  • cojile de la un pepene potrivit
  • 200 grame zahăr
  • zeama de la 1 lămâie

Opțional, pentru mai multă aromă, poți adăuga în dulceață puțină coajă de lămâie sau portocală bio, extract de vanilie, ghimbir proaspăt, cuișoare, anason sau scorțișoară.

Rețetă dulceață din coji de pepene

  1. Taie partea verde închis a cojilor – pentru rețetă e nevoie doar de pulpa albă și de puțin miez roșu (dacă proporția de miez roșu e mai mare, dulceața va avea o culoare mai intensă, dar e posibil să aibă nevoie de un timp de fierbere mai îndelungat ca să se „lege” compoziția).
  2. Taie cojile cubulețe mai mici sau mai mari, după preferințe.
  3. Pune cubulețele de coajă de pepene într-o oală.
  4. Adaugă peste ele zahărul și zeama de lămâie (opțional, condimente menționate în lista de ingrediente).
  5. Amestecă bine și acoperă oala cu un capac. Lasă deoparte 30 de minute.
  6. Pune oala pe foc și gătește 40-50 de minute.
  7. Cu un blender de mână, pasează amestecul din oală câteva secunde, până obții un piure. Dacă vrei ca dulceața să aibă bucăți de coji de pepene, poți sări peste această etapă și să nu folosești blenderul.
  8. Lasă pe foc încă 30 de minute.
  9. Dulceața din coji de pepene roșu se lasă la răcit înainte să fie pusă în borcane mici sterilizate.
  10. Se păstrează la frigider sau într-o cameră răcoroasă, ferită de razele soarelui.

Sursă rețetă: cookist.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân