Singurele 5 alimente pe care nu trebuie să le speli, înainte să le gătești

  • Publicat:
Singurele 5 alimente pe care nu trebuie să le speli, înainte să le gătești

Una dintre părțile cele mai neplăcute atunci când gătești este spălarea ingredientelor. Îți ia mult timp, ai nevoie de mai multe vase în care să le depozitezi, trebuie să le mai și scurgi de apă, ce mai, o mulțime de bătăi de cap de care te-ai lipsi.  Există totuși cinci alimente pe care nu doar că nu trebuie să le speli, dar, dacă faci asta, te poți expune și unor riscuri suplimentare. Iată care sunt acestea:

Ouă – Ouăle care se vând în supermarketuri au pe ele o substanță care le protejează. Clătirea lor cu apă ar putea să îndepărteze această peliculă, expunându-le astfel la risc de contaminare cu bacterii periculoase.

Carne de pui – Bacteriile prezente pe pui sunt periculoase pentru sănătatea noastră, în special salmonella. Dacă ai impresia că problema s-ar putea rezolva doar spălând puiul înainte de a-l găti, însă, în realitate, apa contribuie la răspândirea acestor bacterii. Pune imediat puiul la fiert, lasă-l să dea în câteva clocote, apoi aruncă apa și reia gătirea.

Carne de porc – Precum în cazul cărnii de pui, cel mai bun mod de a o dezinfecta o reprezintă temperaturile ridicate. Trebuie doar să arunci primul lichid care rezultă din prepararea termică.

Ciuperci –  Înmuierea ciupercilor în apă nu le va face mai curate. Mai mult, le va distruge atât aroma, cât și textura. Pentru a curăța ciupercile este necesar să îndepărtezi pământul și, eventual, să le cureți de coajă. Temperaturile ridicate vor face restul.

Paste – Clătirea pastelor este o practică pe care experții bucătari o consideră pur și simplu revoltătoare, pentru că afectează prezența amidonului. În unele cazuri, însă, acestea pot fi trecute pe sub un jet de apă, de exemplu la pregătirea unor preparate reci precum salata de paste.

Foto: Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân