10 alimente care îți fac pielea să arate mai tânără

  • Publicat:
10 alimente care îți fac pielea să arate mai tânără

Când vine vorba de combaterea îmbătrânirii, multe persoane își concentrează eforturile pe creme de ochi sofisticate, seruri anti-rid și chiar chirurgie plastică. În timp ce aceste lucruri cu siguranță pot ajuta, există o abordare mai naturală pe care o poți adopta pentru a inversa trecerea timpului: poți să mănânci în așa fel încât să îți menții pielea mai tânără.

Alimentele bogate în vitamine și minerale pot ajuta la dispariția semnelor îmbătrânirii. Cele mai bune alimente pentru pielea ta sunt cele care conțin acid elagic, biotină și vitaminele C și E, care sunt stimulatoare naturale ale colagenului.

Iată 10 de alimente bogate în acești nutrienți și antioxidanți iubitori ai pielii care te pot ajuta să ții departe ridurile și liniile fine.

Avocado

În general, grăsimile bune din alimente pot contribui la hrănirea pielii și la prevenirea uscăciunii. Iar avocado este plin de grăsimi mononesaturate și unele grăsimi polinesaturate, grăsimi bune, mai precis, pe lângă că este bogat în nutrienți în general.

Studii sugerează că există o asociere benefică între consumul de avocado și sănătatea pielii, iar cercetările arată că luteina și zeaxantina din fruct pot ajuta la protejarea pielii de daunele produse de radiațiile UV.

Avocado este și un amplificator de nutrienți, ceea ce înseamnă că poate ajuta la îmbunătățirea absorbției vitaminei A și a altor nutrienți solubili în grăsimi. 

Ouă

Proteina reprezintă structura colagenului, iar ouăle sunt alimente sănătoase și o sursă principală de proteină de înaltă calitate. Dar nu mânca doar albușurile de ou, deoarece gălbenușurile conțin și alți nutrienți benefici pentru piele, inclusiv biotină. S-a demonstrat că biotina contribuie la sănătatea pielii, părului și a unghiilor.

Prune

Prunele sunt alimente cunoscute mai ales pentru contribuția lor la sănătatea oaselor și la cea digestivă, dar oferă multe alte beneficii. Unul dintre acestea este faptul că ele contribuie la frumusețea pielii. Prunele oferă o modalitate gustoasă și convenabilă de a-ți crește aportul de polifenoli, care sunt antioxidanți puternici. Polifenolii pot ajuta la protejarea pielii de impactul negativ potențial al razelor UV, în plus față de folosirea cremei cu factor de protecție solară. 

Semințe de rodie

Există un motiv bun pentru care rodiile sunt un ingredient în atât de multe produse de îngrijire a pielii. Semințele de rodie conțin antioxidanți puternici precum antocianinele, precum și acidul elagic, ambele crescând producția de colagen. 

Afine

Afinele sunt surse excelente de antioxidanți puternici care luptă împotriva radicalilor liberi care pot deteriora colagenul din piele, făcând-o mai predispusă la apariția ridurilor. Acestea conțin și vitaminele C și E, care îți vor îmbunătăți pielea și îi vor conferi un aspect sănătos și luminos. 

Ulei de măsline extra virgin

Uleiul de măsline îți va menține pielea mai tânără și nu este o afirmație hazardată. Totul are legătură cu grăsimile mononesaturate bune oferite de ulei, care sunt asociate cu creșterea elasticității și fermității pielii. 

Ceai verde

Poate vrei să înlocuiești ceașca ta de cafea de dimineață cu ceai verde dacă vrei să arăți mai tânăr. Ceaiul verde este deosebit de bogat în polifenoli, care protejează colagenul, deci menține tenul proaspăt. 

Somon

Somonul, alături de alți pești grași, este excelent pentru a da timpul înapoi, datorită bogăției de acizi grași omega-3 benefici pentru piele. Peștele de apă dulce popular mai conține și antioxidantul carotenoid numit astaxantină, care îmbunătățește elasticitatea și hidratarea pielii. 

Sardine

Sardinele nu arată prea frumos, dar te pot ajuta să arăți tu. La fel cu somonul, sunt pline de acizi grași omega-3. 

Ciocolată neagră

Profilul antioxidant al ciocolatei negre este chiar mai puternic decât al fructelor de acai, afinelor și merișoarelor. Ciocolata conține antioxidanți numiți flavanoizi, care protejează pielea de daunele produse de soare. Cu cât este mai mare conținutul de cacao, cu atât este mai mare conținutul de flavonoizi, așa că asigură-te că alegi ciocolată neagră cu cel puțin 70% conținut de cacao.

Foto: Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân