Nucile – 5 motive pentru a le consuma

Nucile, pe lângă faptul că sunt un snack delicios şi consistent, joacă şi un rol important în sănătate, fiind o sursă de energie, antioxidanţi şi vitamine. Nu uita că acestea sunt şi bogate în calorii, motiv pentru care ar trebui să nu depăşeşti un pumn pe zi. Îţi oferim cinci motive pentru care ar trebui să le introduci în dieta ta.
  • Publicat:
Nucile - 5 motive pentru a le consuma

Nucile, pe lângă faptul că sunt un snack delicios şi consistent, joacă şi un rol important în sănătate, fiind o sursă de energie, antioxidanţi şi vitamine. Nu uita că acestea sunt şi bogate în calorii, motiv pentru care ar trebui să nu depăşeşti un pumn pe zi. Îţi oferim cinci motive pentru care ar trebui să le introduci în dieta ta.

Acizii graşi omega 3

Acizii omega 3 pe care nucile îi conţin protejează împotriva iregularităţii bătăilor inimii care duc la apariţia atacurilor de cord, scad nivelul de trigliceride şi colesterolul „rău“ şi îl cresc pe cel bun pentru organism.

Arginina

Este un amino-acid care ajută la îmbunătăţirea sănătăţii vaselor de sânge, relaxându-le şi făcându-le mai flexibile şi mai puţin predispuse apariţiei cheagurilor. De asemenea, arginina are un rol important în creşterea sistemului imunitar.

Fibre

Nucile sunt o sursă excelentă de fibre, care ajută la menţinerea funţionării intestinelor, scăzând nivelul colesterolului şi controlând nivelul de zahăr în sânge, prevenind apariţia diabetului zaharat de tip 2.

Vitamina E

Este un puternic antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi, prevenind deteriorarea ţesuturilor şi a celulelor roşii. În plus, vitamina E este  esenţială pentru o piele sănătoasă şi un sistem imunitar puternic.

Mineralele

Nucile au un conţinut important de minerale. Printre acestea se numără: manganul (intervine în diferite reacţii enzimatice: sinteza colagenului, construcţia oaselor şi articulaţiilor, metabolismul glucidelor, steroizilor şi a unor hormoni proteinici), cuprul (contribuie la integritatea membranelor celulare, limitează formarea radicalilor liberi, creşte imunitatea, reduce simptomele artritei, menţine vasele arteriale sănătoase), potasiul (susţine activitatea cardiacă) şi calciul (indispensabil pentru asigurarea solidităţii osoase şi funcţionării celulelor musculare şi nervoase), fierul (permite transportul oxigenului prin hemoglobină globulelor roşii).

De asemenea, conţin magneziu (intervine în metabolismul glucidelor, lipidelor şi proteinelor, în excitabilitatea neuromusculară, în activităţile enzimatice, în permeabilitatea celulară, în coagularea sangvină etc), zinc (protejează celulele împotriva radicalilor liberi, ajută ficatul în detoxifierea de alcool) şi seleniu (antioxidant, hepatoprotector, stimulează fertilitatea). 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Cristea
Raluca Cristea este jurnalist şi redactor al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, având drept domenii de interes pe care le acoperă sănătatea, frumuseţea şi medicina naturistă. Raluca Cristea realizează materiale de interes pentru publicul larg având drept surse specialişti de top ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”