Nu prea bei apă? Atunci mănâncă legume cu multă apă! Iată top 3! Bonus: ajută la slăbire

Organismul uman obține de obicei aproximativ 20% din apa de care are nevoie din alimentele pe care o persoană le consumă pe parcursul zilei.
  • Publicat:
Nu prea bei apă? Atunci mănâncă legume cu multă apă! Iată top 3! Bonus: ajută la slăbire
Nu o să ghicești câte apă au unele legume considerate banale! Bune la slăbit! Foto: Mădălina Drăgoi

Pentru persoanele cărora nu le place să bea apă prea des adevărul este unul singur. Asta indiferent de câtă informație medicală aud, citesc. Sau de cât de des sunt ”bătuți la cap” de cei dragi. ”Bea apă, hidratează-te corespunzător, zi de zi”. Adevărul este că dacă nu simți plăcere să bei apă sau nu simți nevoia, nu bei.

Însă, mai ales vara, când temperaturile termometrelor sunt ridicate este important să ne hidratăm. Astfel, organelle vor funcționa mai ușor, iar metabolismul își poate desfășura procesele. Și tot la fel de important ca hidratarea este și consumul de legume. Dacă nici aici nu stați excelent am găsit un top al celor mai hidratante legume făcut de Universitatea de Medicină UCLA tocmai pentru a împușca doi iepuri deodată. Glumim, tot trebuie să beți apă, dar iată și legumele cu conținutul de mai mare de apă.

Cele mai hidratatate legume – castraveți și salata Iceberg – în top

Crude legumele și fructele au mai multă apă. Plus nutrienții în stare pură: vitamine, minerale, antioxidanți, fibre. Așadar, împrieteniți-vă cu legumele în stare naturală.

Castraveții au 96% apă

Au un gust crocant și sunt perfecți atât ca și gustare de sine stătătoare dar și în salate. Conform experților în nutriției de la UCLA castraveții au cel mai mare conținut de apă dintre toate alimentele solide: 96%. Dacă nu sunteți fani să consumați castravete ca atare, creați salate. Ați încercat vreodată rețeta de salată de castraveți proaspeți, în borș, cu mărar? Se taie castraveții, se adaugă 3, 4 linguri de borș de casă și se presară mărar proaspăt. Se lasă la rece și se consumă în câteva ore.

Salata Iceberg – excelentă pentru hidratare

Însă tot la același rang de campion la conținut de apă se află și celebra salata Iceberg. Are tot 96% apă precum castraveții. Asezonați-o cu legume și chiar fructe de sezon, pentru a vă bucura de beneficiile ei.

Tulpini de țelină – bune și în sucuri naturale, bune și cu unt de arahide

Poate nu pe placul tuturor, dar și tulpinile de țelină apio abundă în apă: 95%/. În plus, au și fibre. Constitue gustarea perfecta alături de brânză slabă de vaci sau câteva nuci. Ori unt de arahide, unt de alune de pădure, unt de migdale.

Surse: UCLA Universtity,

Health Line

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân